Son ayların popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ile ilgili yaptığı yorumlar ile gram altın almak isteyen kişilere belli tavsiyeler vermekte. Ancak İslam Memiş’in gündeminde bu sefer enflasyon vardı. Altın fiyatları ile ilgili de konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyon rakamlarının yüksek geleceğine dikkat çekti.

2023’ün ortalarına kadar böyle devam edecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklanacak enflasyon rakamlarının yüksek olacağını vurguladı. Bununla beraber İslam Memiş, enflasyonun artmasının daha da süreciğini anlatırken, aynı zamanda bu durumun 2023 yılına kadar da devam edeceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin en büyük ekonomik sorunun enflasyon olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber Türkiye’nin ekonomik sorunlarının 2023 yılının ortalarına kadar süreceğine dikkat çeken İslam Memiş, bu derdin direkt olarak vatandaşa yansıyacağı için çok fazla can yakacağını söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Pazartesi günü enflasyon rakamı açıklanacak. Yüksek gelecek bunu bilmeniz gerekiyor. Önümüzdeki yılın ortalarına kadar yüksek bir enflasyona alışmamız gerekiyor.” sözlerini sarfetti.

İslam Memiş’ten 3 tavsiye

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşlara enflasyondan kaçınabilmek için bazı tavsiyeler verdi. İslam Memiş, “Birincisi Yüzde 60’ın üzerinde bir enflasyon olacak. Bunu kabullenin. Kendi paranızı enflasyona karşı korumak için enflasyonun olduğu her yerde altın ve gümüş gibi madenler daha çok koruyucu olduğu için bu tarafa yönelmenizde daha büyür bir avantaj olacaktır, bu da ikincisi. Üçüncüsü ise Nisan ayındaki bu barış hikayesini yazanların rehavetine kapılmadan hazırlığınızı yapmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Sosyal medyaya güvenmeyin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medyada dönen gram altın fiyatları ile ilgili tahminlere çok fazla dikkat edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bunlar ile beraber İslam Memiş, “Sosyal medyada şöyle bir algı vardır. Gram altın bin lira olunca iki bin lira olacak derler. Gram altın 880’lere indiğinde ise 700 lira olacak derler. Böyle bir şey yok. Kendinize bir sınır bir hedef belirlemeniz lazım. Gram altın 880’e gelirse ben alırım, ama ne diyorum 900 liranın altında kademeli alırım. 883’e geldiğinde yüzde 25 alan aldı, kazandı. Almayan kaybetti, yazık oldu. Satana daha çok yazık oldu.” yorumlarında bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar değer kazanıyor dedi. Altında düşüşler görülecek (21 Mart 2022)

Son aylarda yaptığı yorumlar ile birlikte birçok yatırımcının takibine katılan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonundaki gram altın fiyatlarının 1450 Türk lirası olacağı yorumlarını tekrarladı. Ancak ilk önce gram altın fiyatlarında belli bir düşüş sürecinin olduğunu söyleyen İslam Memiş, daha sonrasında fiyatlarının tekrardan fırlayacağını belirtti.

Yüksekten altın satın almayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 900 Türk lirası seviyesinin üzerinden gram altın alınmaması gerektiğini vurguladı. Bununla beraber İslam Memiş, Ons altın fiyatlarında da 1900 dolar seviyesinin altına sarkmalar beklediğini dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Aman dikkat edin, bu rakamlar alım yapılabilir seviyeler değil. Bugünkü rakamlar Ocak – Şubat aylarında alım yapmış olanların satış yeri. Onların yüksekten sattıklarını yüksekten almayın” diye uyardığını hatırlatan İslam Memiş, “1.900-2000 dolar üzerinde ons altın alımını kesinlikle tavsiye etmedim. Bu tavsiyem halen devam ediyor. Ons altında 1900 doların altına sarkmalar bekliyorum. Gram altında da 900 liranın üzerinde alım tavsiye etmedim, halen de etmiyorum. 900 liranın altına sarkmalarda da kademeli alım yapmanın daha sağlıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak bu fiyatlardan altın, dolar ve gümüş almayı tercih etmiyorum. Ama yıl içindeki tahminlerim gram altında 1.450 lira, ons altında 2150 dolar, gümüşün gram fiyatında 20 lira beklentim çok kuvvetli. Yeni zirveler görme ihtimalimiz çok kuvvetli. Ama bundan önce bir düşüş yaşayacağız. Ben şu anda düşüş trendinin bittiğine inanmıyorum” sözlerine yer verdi.

Dolar uluslararası pazarda değer kazanıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun da uluslararası pazarda değer kazandığı bir trende girdiğimizi belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, seçim sürecinde belirli kur ataklarının olabileceğini vurgulamakta. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu atakları önlemek için ellerindeki tüm enstrümanları kullanacağını anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Jeopolitik riskler de devam ettiği müddetçe, enflasyon rakamları yükseldikçe Türk Lirası’ndaki değer kayıpları sürebilir. Enflasyon arttıkça kuru baskılayıp düşürmeniz gerekiyor. Kuru düşüremezseniz, enflasyonda başarısız olursunuz. Bu sebeple kuru baskılamak için Merkez Bankası faiz artırımına giderse benim için sürpriz olmaz. Ben önümüzdeki 4 hafta boyunca dolarda bir yukarı yönlü atak beklemiyorum. Dolar kurunda 13.80-14.80 lira aralığını takip edebilirsiniz. Dolarda 14 liranın altına her düşüş alım için bir fırsattır. 14.80 liranın üzerindeki her rakam satış için fırsattır” açıklamasında bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altın uyarısı. Altın fiyatları düşecek, Bitcoin fiyatları fırlayacak (15 Mar 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son aylardaki yaptığı altın ve dolar tahminleri ile takipçilerini bilgilendiriyor. Yatırımcıların çoğunlukta olduğu takipçi kitlesini bilgilendiren İslam Memiş, yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte, yatırımcıların gözleri ona dönmüş durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İSlam MEmiş’in gündeminde ise altın ve Bitcoin fiyatları vardı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarının 1.500 TL olacağını söyledi. İşte gram altın fiyatlarının uçacağı o tarih!

Gram altın için alım fırsatı kaç Türk lirası?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcılarına önemli bir tüyo verdi. Verdiği tüyoda gram altının ne zaman alınacağını belirten İslam Memiş, gram altının düşmesi ile birlikte alım fırsatının doğacağını vurguladı. Ons altın fiyatları yaşanan küresel kriz nedeni ile 2000 doların üzerine çıkmıştı. Şimdilerde ise Ons altın fiyatı 1.940 dolar seviyesinin altında işlem görmekte. Bütün bunlar ile beraber de değerli metallerde belli bir düşüş söz konusu. Gram altın fiyatları ise şimdilerde 921 Türk lirasından işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Altınının ve doların teknik olarak düzeltme hareketi yapması gerekiyor. Ben sabırla beklenmesini tavsiye ederim. Daha ucuz maliyetlerden alım yapabilirsiniz. Gram altın 900 Türk lirası üstü, ons altın 1900 dolar üstü yüksek maliyettir. Altında kademeli düşüşler olabilir. Gram altında aşağı yönde 920 Türk lirası seviyesi destek seviyesidir, ons altında bu seviye 1.960 dolardır. Görüşmelerden çıkacak sonuçlar önemli.” sözlerini sarfetmişti.

Gümüş altının yerini alabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüş fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gümüş fiyatlarının sessiz bir biçimde arttığını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Geçen saydım altın, gümüş ve dolar. En fazla değer kazanan yüzde 12,5 ile gümüş oldu. Gram altın yüzde 10 kazandırdı, üçüncü sırada ise dolar/TL kuru oldu. Gümüş altının tahtını salladı. Gümüşte de yatırımcılara 12 Türk lirası ve üstündeki seviyelerden almamalarını öneririm. Gümüşte de mutlaka alım fırsatı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin’de ani yükselişler gelecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasaları ile ilgili de konuşmayı ihmal etmedi. Özellikle Bitcoin fiyatlarındaki artışa dikkat çeken İslam Memiş, “Ben kripto paraların 44-45 bin dolar aralığına hatta 50 bin dolara kadar yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü Fed istediğini aldı. 50 baz puanlık bir artırma gidecekken 25 puan baz puanlık bir artırıma gidecek muhtemelen. Dolar endeksi 99 seviyesini gördü. Fed burada da istediğini aldı. Fed için problem yok. Yılda 4 kez 25 baz puanlık faiz artırımları yapabilir ancak genel tabloda piyasalarda şok havası olmayacak beklentilerin satın alındığı bir tablo ortaya çıkacak.” sözlerine yer verdi.

İslam Memiş kripto para yatırımcılarını uyardı. BTC ve diğer altcoinler düşecek (7 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in gündeminde altın ve Bitcoin fiyatları var. yaşanan küresel sebeplerden ötürü altın gibi değerli metal fiyatlarının artacağını belirtiyor. Bu artmaların başladığını açıklayan İslam Memiş, piyasaların dalgalı bir fiyatlamasının olduğunu vurguladı.

İslam Memiş’ten manipülasyon uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda büyük bir manipülasyon olduğunu vurguladı. İslam Memiş altın ve kripto para piyasası için “Önce kripto paraları parlatacaklar. Altında öyle bir yükseliş olacak ki, çoğu insan fiziki olarak alamayacak.” sözlerini dile getirdi.

Bitcoin düşüyor ve düşmeye devam edecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bitcoin fiyatlarının en yüksek seviyesinin 45 bin dolar olduğunu dile getirdi. Ancak bu yükselişten sonra Bitcoin fiyatlarının yüzde 20 değer kaybı yaşadığını belirten İslam Memiş, Bitcoin fiyatlarının en az 35 bin dolara kadar düşeceğini vurguladı.

Bitcoin ile beraber diğer altcoinler de düşüyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bitcoin ile beraber altcoinlerin de düştüğünü belirtti. En büyük altcoinlerden biri olan Ethereum’un fiyatlarının yüzde 2,5 düşüş yaşayarak 2,531 dolara gerilediğini belirten İslam Memiş, bununla beraber Doge Coin ve Shiba’nın da gerilediğini söyledi. Doge Coin ile aynı şekilde işlem gören Shiba’nın şu anda  0,00002289 dolardan işlem gördüğünü anlattı.

Yatırımcıları uyarıyor

Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Altın piyasası ile kripto para piyasasının ters orantıda hareket ettiğini belirten İslam Memiş, altın düştüğü zaman kripto paraların tavan yaptığını belirtti. Bu mantığa göre de altın piyasalarının yükseldiği zaman da kripto para piyasasının düştüğünü söyledi.

Kendisini dinleyen yatırımcıları manipülasyona karşı uyaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın satanlar kripto alır, kripto satanlar altın alır.” sözlerini sarfetti.

Düğün planı olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı (10 Şubat 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcısını uyardı. Mart ayında gerçekleşmesi muhtemel Amerikan merkez Bankası’nın faiz arttırımı 50 baz puan olacağı düşünülmekte. Bununla beraber dolar ve altın fiyatlarında belli yükselmeler görülebilir. Bu yüzden de gram altın yatırımcısını uyaran İslam Memiş, Altın yatırımcılarına akıllı olmaları gerektiğini söyledi.

Bu haftanın odak noktası ise 40 yılın rekor enflasyonu

Gözler Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanması beklenen enflasyon verilerinde. Son 40 yılın rekor enflasyon fiyatları olacağı düşünülen bu veriler yüzünden de FED, faiz arttırımına gidebilir. Bu faiz arttırımı ise 50 baz puan olacak diye tahmin ediliyor. Ocak ayında gerçekleşen rakamlarla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin yıllık enflasyon oranının yüzde 7,3 olması tahmin ediliyor. Faiz artışı potansiyelinin olması da Ons altın fiyatlarını 1800 dolar seviyesine sıkıştırmış durumda.

Tarım dışı istihdamda beklenmedik veriler

Geçtiğimiz haftanın en şaşırtıcı olayı ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tarım dışı istihdam verilerinin beklenenin üzerinde olması. Ekonomistler negatif bir istihdam sayısı beklerken, 467 binlik bir istihdam sayısı bütün ekonomistleri şaşırtmış bulunmakta. Beklenmedik istihdam rakamları sonrası da Ons altın fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Bunu gören bütün altın yatırımcıları ise altın satın alarak yatırım yapmaya başladı. Yüksek miktarda altın satın alım ise Ons altın fiyatlarının tekrardan toparlanmasını sağladı.

İLGİLİ MAKALE  Elinde dolar ve altın olanlara acil çağrı! Yıl sonu 'gram altın' tahmini

Altın fiyatları uçacak diyenlere aldırmayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları uçacak diyenlere aldırılmaması gerektiğini söyledi. Piyasaların Amerika Birleşik Devletleri enflasyonuna odaklandığını vurgulayan İslam Memiş, şubat, Mart ve Nisan ayı enflasyon verilerinin yüksek gelmesini beklemekte. Bu yüzden de FED’in faiz arttırımına gideceğini söyledi. Her faiz arttırımı haberinde belli bir miktar yükseliş olacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu yükselişlerin uçuk yükselişler olmayacağını da ekledi. Bu yüzden altının birden yükselmeyeceğini söyleyen İslam Memiş, gram altın yatırımcılarını uyardı.

Tek bir yatırım aracında bekleyen yanlış yapar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tek bir yatırım aracında beklemenin hata olduğunu sürekli dile getiriyor. Bununla beraber sepet yapılması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, bu sepet içerisine hem gümüş hem altın hem de doların bulunması gerektiğini anlatıyor. Bu sepet yöntemi ile yatırımcılar, herhangi bir yatırım aracı düşüşe geçse bile kar edeceğini söylüyor. Bu yorumların ardından da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu açıklamalarda bulundu:

“Piyasalarda sıkışıklığın nedenini, bu hafta ABD’den açıklanacak enflasyon beklentisine bağlıyorum. Enflasyon Aralık’ta yüzde 7 idi, beklentim yüzde 7,3 civarında. Yükseliş devam eder ancak piyasaların vereceği tepki farklı olabilir! Yani, Fed başkanı ve üyeleri daha şahinleşir. Fed, 15 Mart’ta kadar söylemler ile piyasayı baskılamaya devam edebilir. Fed, 3 yıl öncesine dönerek sadece söylem gücünü artırır diye düşünüyorum. Ondan sebep altın ve gümüşün ons fiyatlarındaki düşüş öngörümü sürdürüyorum. Tek risk Rusya-Ukrayna gerginliği. Rusya-Ukrayna gerginliğinde bir gelişme olmazsa dolar endeksi toparlanmaya, onslar baskılanmaya devam eder. Gram üzerinden devam edenler yanlış, parite üzerinden gidenler doğru yapar. Tek enstrümanda bekleyen yanlış, sepet çeşitliliği yapan doğru yapar.”

İslam Memiş’ten altın ve dolar yorumu. Kritik tarih yaklaşıyor (20 Ocak 2022)

İslam Memiş, FED’in faiz kararınından sonra altın ve dolar fiyatlarında dalgalanmalar olacağını söylemişti. Bir geri sayımın söz konusu olduğu altın ve dolar fiyatlarını etkileyecek ilk etmen bugün olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak. Altın Ons fiyatlarının 1844 dolar seviyesine kadar çıktıktan sonra, bugün altının Ons fiyatları düşüşe geçti. Gram altının fiyatları ise 800 Türk lirası seviyelerinde devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizleri sabit tutabilir

İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutacağı görüşünde. En son Aralık ayında toplanan kurul, Mart ayına kadar mevcut durumun gözleneceğini ve her duruma uygun farklı planların yapıldığını açıklamıştı.

FED kararından sonra altında neler olacak?

İslam Memiş, altın fiyatlarının FED kararından sonra dalgalanacağını ve altın fiyatlarındaki oynamalara karşın %50 altın %50 dolar alınıp beklenilmesini söylemişti. Bu sayede herhangi bir düşüş ya da herhangi bir yükselme durumunda, yatırımla aktararak her durumda kar yapabilecektiniz.

Ons altın fiyatının bir süredir dar bant aralığında olduğunu biliyorduk. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin piyasaları açıldıktan sonra Ons altın fiyatı %1,50 artarak 1844 lira oldu. Daha sonra ise Ons alatın fiyatı 1839 dolara kadar geriledi. altın FED faiz kararı ile hareket etmekte. Amerika birleşik Devletleri’nde artan faizi bastırmak için FED’in faiz arttırmaya gidebileceği yüksek bir ihtimal. Bu durum da altının Ons fiyatını 1800 dolara kadar düşürebileceğini göstermekte.

Altın ve gümüşün Ons fiyatında agresif yükselişler olabilir

İslam Memiş, 4 ile 6 haftadır altın ve gümüşün Ons fiyatında bir baskının olduğunu belirtti. Ancak FED’in faiz kararı sonrası da altın ve gümüşün Ons fiyatında agresif bir yükseliş olabileceğini vurgulayan İslam Memiş, Bu agresif yükselişin sebebini FED’in enflasyonu durduramayacak olmasıyla destekledi. İslam Memiş’e göre FED, faiz arttırımına giderek Enflasyonu durduramaz. Çünkü Korona salgını nedeniyle tedarik zincirleri yavaşladı ve büyük bir enerji krizi ortaya çıktı. Bu sebepten ötürü mal tedarik edemeyecek olan ülkelerde enflasyonun yükselmesi muhtemeldir diye konuştu.

İzleyin: KRİTİK TARİH İÇİN ZAMAN DARALIYOR…ALTIN VE DOLAR…

İslam Memiş’in kısa vadeli öngörüsü ne?

İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz arttırımı için Mart ayını işaret ederse Ons altın fiyatlarında bir baskılanma olabileceği görüşünde. Bu yüzden Ons altın fiyatları 1790 dolar seviyesinin altına, hatta 1750 dolar seviyesinin altına düşebilir. Aynı şekilde gümüşün de Ons fiyatında bu durumun geçerli olduğunu vurgulayan İslam Memiş, 22,80 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılmasıyla gümüşün Ons fiyatının 20 dolara kadar düşebileceğini belirtti.

Bu belirsizliğin devam etmesi nedeniyle İslam Memiş, yatırımcıların risk dağılımı yapması gerektiğini vurguladı. Bu sayede altında düşüş olsa bile yatırımcıların elinde dolar olacağı için, yatırımlarını aktararak zarar etmekten kurtulup kara geçeceklerdir.

2022 yılında ezberler bozulacak

İslam Memiş, 2022 yılında ezberlerin bozulacağını söyledi. Kısa vadeli Ons fiyatlarının düşüşte olduğunu söyleyen İslam Memiş, orta ve uzun vadede altın ve gümüşün Ons fiyatlarında sert yükselişler beklemekte. Bu yüzden yatırımcıların altın satın almasını belirten İslam Memiş, 800 Türk lirasının üzerinde bir altın satın alma işlemi yapmamaları gerektiğini söyledi.