İngiltere’de emlak sektörü le ilgilenen Efe Rızvanoğlu, yaptığı açıklamalar ile global sermayenin odak noktası olarak nitelendirdiği İngiltere içerisinde karlı gayrimenkul yatırım fırsatlarına değiniyor. Verdiği değerli bilgiler ile global sermayede gayrimenkul sahibi olmak isteyenlere tavsiye niteliğinde bilgiler veren Efe Rızvanoğlu, açık arttırmada ev almanın püf noktalarını ve de İngiltere’de gayrimenkul alımında karlı yöntemleri Bir Bilene Sorduk için açıklıyor. Efe Rızvanoğlu verdiği değerli bilgileri kendisinin de kullandığını belirtiyor.

İngiltere’de karlı gayrimenkul yatırım fırsatları

Efe Rızvanoğlu, İngiltere’de gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında gösterdiği faaliyetlerin yanı sıra verdiği değerli bilgiler ile gayrimenkul sahibi olmak isteyenlere de açıklamalarda bulunuyor. son yılarda İngiltere’de imar mevzuatı ve benzer çeşitli nedenler dolayısı ile konut üretiminin talebin yalnızca yarısını karşılayabildiğin belirten Rızvanoğlu, bu durumun gayrimenkul trendini ve gayrimenkul fiyatlarını yukarı yönde itmeye devam ettiğini aktardı. Talebin artması ile birlikte de fiyatların yukarı yönlü hareket ettiğini belirten Rızvanoğlu, Londra’da yapılan bir araştırmaya göre konut fiyatlarının her 10 yılda bir iki katına çıktığını belirtti. Bu gibi durumlara karşı ise Rızvanoğlu, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen bireyler için daha kolay ve karlı bir şekilde gayrimenkul alımı sağlayacak 4 yöntem bulunduğunu söyledi.

İzleyin: İngiltere’de karlı gayrimenkul yatırım fırsatları. Açık artırmadan nasıl ev alırsınız?

Karlı gayrimenkul alımında 4 yöntem

Efe Rızvanoğlu tarafından açıklanan bilgilere göre İngiltere’de daha karlı bir şekilde gayrimenkul alımı gerçekleştirmek için uygulanabilecek 4 adet yöntem bulunuyor. Bu 4 yöntemi kendisinin de sıkça kullandığını belirten Rızvanoğlu, adım adım daha karlı bir gayrimenkul alımı için yöntemlerini şu şekilde açıklıyor:

1-Müzayede evleri

İngiltere’de yaygın bir kültür olan müzayede evleri vasıtası ile daha karlı bir gayrimenkul alımı sağlanabileceğine değinen Rızvanoğlu, ”Bunlardan bir tanesi müzayede yani açık artırma yöntemi İngiltere’de var olan bunlardan en popülerleri müzayede evlerinden Olson, Savills, Ocean House, Barnard Marcus, Strettons. bunlar her ayda bir veya iki ayda bir açık artırma yöntemi ile portföyünde başkalarının getirdiği gayrimenkulleri açık artırma yöntemiyle satmakta ve burada doğru araştırmayı yaparsanız çok avantajlı fiyatlı gayrimenkulleri satın alıp karlı bir proje yapmış olabiliyorsunuz.” şeklinde bu yöntemi açıklıyor.

İLGİLİ MAKALE  İngiltere'de nasıl ev sahibi olunur?

2- Topraktan almak

Türkiye’de yapılan toprak hissesi alımı gibi bir yöntemin İngiltere içerisinde de var olduğunu aktaran Rızvanoğlu, bu yöntemi ise ” Temeli güçlü ve yıllardır piyasada olan İngiltere’de birkaç adet büyük çaplı müteahhit mevcut. Ve bunların çok büyük projelerinin 1. fazının topraktan satışından gayrimenkul aldığınızda bu Türkiye’deki sistem gibidir gayrimenkul projelerinde topraktan satış ofisine gittiğinizde topraktan satın alma yapabiliyorsunuz ve burada da bir kontratla satış vaadi gibi iki sene içerisinde yaklaşık gayrimenkulün %25’ini ödeyip tapuyu üzerinize almadan harç bulutu ödemeden 2 sene sonra gayrimenkullü devralacakken bunu bir üçüncü şahsa sattığınızda muhteşem karlar getirebiliyor tabii ki orada yine müteahhiti doğru seçebiliyor olmanız lazım ve bölgenin de bu iş için doğru bir bölge olması lazım.” şeklinde açıkladı.

3- Emlak acenteleri

Gayrimenkul alımı için İngiltere’de aynı zamanda emlak acentelerine de başvurabileceğinizi belirten Rızvanoğlu, ” Sadece emlak acentelerine gidip konuşmak olarak görmeyin. ticaretiniz olan emlak acentelerini veya VIP listesindeyseniz ve eğer başarabilirseniz 1. sıradaysanız o bölgede olan ve onlara direkt olarak gelen fırsatlar sunan projelerini hemen sizlerin önünüze açar. Orada onlarda eğer birinci sırasındaysanız eğer bu projeler ilk olarak sizin kanalınıza akar.” cümleleri ile İngiltere’de emlak acenteleri aracılığı ile nasıl gayrimenkul alımı yapılabileceğini açıkladı.

4- Kulüp ve dernekler

İngiltere’de yaygın br lobicilik alanı olduğunu aktaran Rızvanoğlu bu şekilde de gayrimenkul alımı yapılabileceğin aktardı. Rızvanoğlu bu yöntemi ise ”Bunlardan dördüncüsü ve en önemlilerinden bir tanesi de kulüp ve dernekler. Bilindiği gibi İngiltere’de lobicilik çok önemli bir alandır ve gayrimenkul dernekleri ve kulüpleri vasıtasıyla insanlar inanılmaz burada iletişim halinde ve eğer siz de buralara girip iletişim halinde aktif üyelerle iletişimde bulunursanız buralardan size devamlı projeler gelir ve oradan birileriyle ortaklaşa bir proje yapma imkanınız olabilir ve haliyle bütün piyasadan da bilginiz olur ve insanlarla da veya kendiniz karlı projeler yapmış olursunuz. Bu saydığım 4 yöntemle İngiltere’de karlı gayrimenkul yatırım fırsatları bulunmakta ve siz de bunları yapabilirsiniz.” cümleleri ile açıklayarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için açıkladığı yöntemler ile gayrimenkulde kar etmenin dair püf noktalarını açıklamış oldu.