Tıpkı sebze ve meyvelerde olduğu gibi balıkların da alım satımı konusunda bir toplu satıcı söz konusu. Su Ürünler Hali bu noktada devreye giren kurum ve bu kurumda birçok balık çeşidi taze olarak vatandaşa, restoranlara ve satıcılara sunuluyor. Kimi balıklar kilogram olarak kimileri ise kasa ve kutular halinde satışa çıkarılıyor. Sürekli olarak taze tutulan ve hızlı bir satış zinciri ile bu tazeliği koruyarak sürekli balık sağlayan Su Ürünleri Hali güncel fiyatlarını sizler için araştırdık.

Hal balık fiyatları

Su Ürünleri Hali içerisinde satılan balık ve deniz canlılarına ait güncel listeler yayınlanıyor ve hem restoranlar, he vatandaşlar hem de satıcılar tarafından bu fiyatlar kontrol ediliyor. Ancak tabii ki normal bir satıcıdan alındığı gibi hal içerisinden tane ya da az miktarlarda alım gerçekleştirilmiyor. Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen balık ve deniz canlılarının çoğu kasa ve kutular halinde toplu olarak satılıyor. İşte 15 Haziran 2022 güncel hal balık fiyatları:

Çipura

Çipura cinsi balıklar için belirlenmiş olan fiyatlar ortalama olarak 85,00 Türk Lirası dengesinde tutulmakta. En düşük satış fiyatı 80,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 90,00 Türk Lirası. Su Ürünleri Hali bünyesinde farklı satıcılar tarafından satışı gerçekleştirilen çipura cinsi balıklar kilogram hesabı ile satılıyor.

İstavrit

İstavrit cinsi balıklar su Ürünleri Hali bünyesinde kutu olarak satılıyor ve kutular tartılarak hesaplanıyor ve genel olarak 1 kutu istavrit 12 kilogram kadar oluyor. Su Ürünleri Hali içerisinde farklı satıcılar tarafından satışı gerçekleştirilen istavrit cinsi balıklar için belirlenmiş güncel fiyatlarda en düşük fiyat 250,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. En yüksek satış fiyatı ise 400,00 Türk Lirası.

İthal uskumru

İthalat ürünü olan uskumrular için belirlenen satış cinsi ise yine kilogram başına hesaplanmakta. Su Ürünleri Hali içerisinde satıcılar tarafından satışı gerçekleştirilen ithal uskumru cinsi balıklar için belirlenen güncel satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 35,00 Türk Lirası seviyesinde. en yüksek seviye olarak belirlenen fiyat ise 40,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Kefal

Kefal cinsinden balıkların satışları ise daha çok kasa içerisinde gerçekleştiriliyor. Kasalar farklı balıklar için farklı kilogramlara denk gelse de 1 kasa genellikle 15 kilogram dengesindedir. Su Ürünleri Hali içerisinde satıcılar tarafından satılan kefal cinsi balıklarda en düşük fiyat 100,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 200,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Balık tüketmenin 'insan sağlığına' faydaları

Kılıç balığı

Su Ürünleri Hali içerisinde kılıç balığı kilogram olarak satılıyor. Farklı satıcılar tarafından satışa sunulan kılıç balığı için en düşük fiyat tarifesi 90,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 110,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Kofana

Su Ürünleri Hali içerisinde satılan kofana cinsi balıklar için belirlenen satış şekli adet şeklinde karşımıza çıkıyor. Genel olarak büyük balıklarda uygulanan adet sistemi ile karşımıza çıkan kofana cinsi balıklarda en düşük fiyat tarifesi 6,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 90,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Kolyoz

Su Ürünleri Hali içerisinde satılan kolyoz cinsi balıklar kutu olarak satılıyor. Farklı satıcılar tarafından satışı gerçekleştirilen kolyoz için belirlenene en düşük fiyat tarifesi 250,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 500,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Levrek

Su Ürünleri Hali içerisinde satılan levrek cinsi balıklar kilogram şeklinde satılıyor. 1 kilogram levrek için belirlene satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 80,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 110,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Lüfer

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen lüfer cinsi balıklar adet olarak satılmakta. Lüfer cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 25,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 45,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Sardalya

Su Ürünleri Hali içerinde satışı gerçekleştirilen sardalya cinsi balıklar kutu olarak satılmakta. Sardalya cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 300,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 450,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Somon

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen somon cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. Somon cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 45,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 150,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Barbunya

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen barbunya cinsi balıklar kap olarak satılmakta. 1 kap olarak satılan barbunya cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 400,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 600,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Anksiyete ve depresyonla savaşan yiyecekler

Dil

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen dil cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. 1 kilogram olarak satılan dil cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 300,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 550,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Kırlangıç

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen kırlangıç cinsi balıklar kap olarak satılmakta. 1 kilogram olarak satılan kırlangıç cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 300,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 400,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Mercan

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen mercan cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. Mercan cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 350,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 350,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Mırlan

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen mırlan cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. Mırlan cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 400,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 500,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Tekir

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen tekir cinsi balıklar kasa olarak satılmakta. Tekir cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 200,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 400,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Alabalık

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen alabalık cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. Alabalık cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 40,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 45,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Dülger

Su Ürünleri Hali içerisinde satışı gerçekleştirilen dülger cinsi balıklar kilogram olarak satılmakta. Dülger cinsi balıklar için belirlenen satış fiyatlarında en düşük fiyat tarifesi 250,00 Türk Lirası ve en yüksek satış fiyatı ise 550,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.