PTT’nin son dönemlerde yaptığını bu açıklama, ev hanımlarının oldukça fazla dikkatini çekmektedir. Başvuruda belge istenmemesi ise bu duruma olan rağbetin iki katı artmasına neden olmuştur. Peki bu nakit imkanından nasıl faydalanılır? PTT’den gelir belgesiz nakit imkanı alabilmek için yapmanız gerekenler aşağıda anlatılmıştır.

Ev hanımlarını oldukça fazla sevindiren bu haber, PTT’nin resmi sayfasından duyurulmuştur. Kredi konusunda oldukça çeşitli olanakları bizlere sunan PTT, ev hanımlarının hayatlarına da dokunmaktadır. Vermiş olduğu bu kredi sayesinde nakit sıkıntısı çeken ev hanımlarının yüklerini biraz olsun hafifletmeyi hedefliyor.

PTT Ev Hanımlarına Kredi Şartları Nelerdir?

PTT, ev hanımlarına maddi sıkıntılarını gidermeleri için bir miktar nakit yardımı yapmaktadır. Ancak belli şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlar ise şunlardır:

  • Başvuru yapan şahıs, 18 yaşından büyük olmalıdır.
  • Kredi sicili temiz olmalıdır.
  • Ev hanımına ait bir sigorta yoksa eşinin sigorta durumu kullanılabilir.

Kredi alabilmek için ev hanımının üzerine kayıtlı bir arsa, tapu ya da dükkan olmayabilir. Ayrıca sigorta kullanımı mecburi değildir. Yani ev hanımı, kendisinin ya da eşinin sigortasını kullanmak zorunda değildir.

PTT’den Gelir Belgesiz Nakit İmkanı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT’den gelir belgesiz nakit imkanından yararlanmak için başvuru yapmak istediğinizde PTT şubelerine gidebilirsiniz. Şubeye bizzat gitmeniz halinde başvuru işlemlerinize başlanır. Başvuru yapılması halinde gerekli incelemeler yapılarak kredi onay durumunuz size bildirilecektir. Bunun sonucunda da kredi almaya hak kazanıp kazanmadığınız ortaya çıkacaktır. Başvuru için illa PTT şubesine gitmesine gerek yoktur. SMS ile de başvuru yapabilirsiniz.

PTT’den Gelir Belgesiz Nakit İmkanı İçin SMS İle Başvuru

PTT’den gelir belgesiz nakit imkanından yararlanmak için SMS başvurusunda bulunabilirsiniz. SMS başvurusu için öncelikle cihazınızın mesaj kısmına giriniz. Buradan yeni mesaj oluşturarak ilerleyiniz.

Mesaja ”Kredi” yazınız ve ardından boşluk bırakınız. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı yazarak devam ediniz. Mesajınızı 3050’ye gönderiniz. SMS ile başvuru yapılması halinde gerekli incelemeler başlatılır. Başvurunuzdan onay sonucu çıkması halinde krediyi alabilirsiniz. Dilerseniz PTT şubelerine hiç gitmeden kredinin adresinize gelme hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Kredi onayından sonra krediyi kullanmak istediğinizi genel müdürlüğe bildirmeniz gerekir.

İLGİLİ MAKALE  Buzluğun içine 'bozuk para' koyunca ne olur? Hayat kurtaran püf noktası

PTT’den Gelir Belgesiz Nakit İmkanı Ne Kadardır?

Ev hanımları için hayat daha zordur. Çünkü koca bir evin yükümlülüğü bu kadınların omuzlarındadır. Bu nedenle onların maddi sıkıntı içerisine girmeleri kaçınılmazdır. PTT, bu kadınlarımızı da düşünerek nakit imkanı sunmaktadır.

Verilen ihtiyaç kredisi sonucunda ev hanımlarına tam 5.000 TL nakit ulaştırılmaktadır. Bu nakit sayesinde maddi sıkıntıdan biraz uzaklaşmaları sağlanmaktadır. Böylece ihtiyacı olan kadınlara büyük destek verilmektedir.

PTT’den Gelir Belgesiz Nakit İmkanı Ne Zaman Geri Ödenmeye Başlar?

PTT’den gelir belgesiz nakit imkanı alan ev hanımları, aldıkları bu krediyi belli bir zaman sonra ödemek zorundadırlar. Kredi ödemelerinize 3 ay erteleyerek başlayabilirsiniz. Böylece elinizin bollaştığı bir zamanda kredi borcunuzu ödeme fırsatınız olur. PTT’nin böyle bir kolaylık sağlaması, ev hanımlarının daha da fazla ilgisini çekmiştir. Eğer kredi borcunuzu zamanında öderseniz, bir sonraki kredi başvurunuzda limitinizi yükseltme şansınız olacaktır. Böylece ihtiyaçlarınızı daha hızlı karşılayabilirsiniz.