Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar ve altın olanlar için öncemli açıklamalarda bulundu. Gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini aktaran İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının kaç TL’ye kadar geleceğini belirtti. Bunlara ek olarak borsa tarafında da değinen İslam Memiş, dolar ile ilgili yorumlarını aktardı. Ayrıca gümüş ve kripto paralara da değinen İslam Memiş, borsanın getirisinin dövize kıyasla çok daha iyi olacağını anlattı.

Dövize dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  döviz ve özellikle dolara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Dolar alacakların dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Doların 2023 yılından sonra kazandırmak yerine kaybettirmeye başlayacağını anlatan İslam Memiş, “Dolar tarafında yine mesaj verdim. Dolar tarafındaki yatırımcılar biraz daha dikkat etmeli. Dolara atacakları tokatla birlikte, dolar yatırımcısı üzülebilir, dikkat edilmeli. Emtiaları elimizde tutmaya devam ediyoruz, altın ve gümüşümüze dokunmadık. Eylül sonrası için özellikle hem ağustos ayı ortaları hem eylülde pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyorum. 1 yıldır baskılanan altın ve gümüş fiyatlarında teknik olarak resesyona giren ABD piyasalarına karşı pozitif görünümüne devam edecektir. Altın ons fiyatında 1800 doları hedef belirledik.” ifadelerine yer verdi.

Seyredin: İslam Memiş’ten her bütçeye uygun altın önerileri. Düğün için en uygun takı hangisi?

Ağustos ayında neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayında piyasalarda neler olacağına değindi. Eylül ayında gıda kıtlığının başlayabileceği sinyalini veren İslam Memiş, Ağustos aylarındaki gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Eylül ayında gıda kıtlığını konuşacağımız bir döneme gireceğiz. Temmuz ve ağustos tatil aylarını güzel değerlendirin, dinlenin, bant aralıkları dışında gelişme beklemeyin. Dolarda 17-18 lira, gram altında 950-1000 lira. Ons altında 1680-1780, gümüş gramda 11-12 lira aralığı.” sözlerini kullandı.

İzleyin: Reşat altın devrimi! Merdiven altı üretimlere dikkat. Kulplu mu kulpsuz mu?

Elinde altın olanları uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde altın biriktirenleri uyardı. Jeopolitik risklerin artması ile yatırımcıların emtiaları güvenli bir liman olarak gördüklerini belirten İslam Memiş, Ağustos ayında geri çekilmelerin yaşanabileceğini ve bunun da büyük bir alım fırsatı oluşturacağını vurguladı. İslam Memiş, “Jeopolitik risklerin tırmanmasıyla emtia fiyatları güvenli liman gömleğini giyecektir, yeni zirveleri test edecektir. Ağustosta geri çekilmeler yaşanırsa bu size alım fırsatı olarak önünüze çıkacaktır. Elinde altın ve gümüş olanlar sakın ola ki, buradan satarım, düşükten yerine koyarım diye hayal içinde olmamalı. Eylül ayı küresel piyasalarda çarşı ve pazarın karışacağı bir ay olacak.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten 'gram altın' ve 'dolar' yatırımcısına uyarı: 'Acil cağrı, tedbirinizi alın' diyerek açıkladı

Dolar yerine euro veya sterlin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, döviz ile yatırım yapmak isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Eğer bu tür yatırımcıların orta ve uzun vadede yatırım yapmayı planlama gibi bir düşüncesi varsa İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin ile yatırım yapılması gerektiğini anlattı. “Dolar bulunduranlar orta ve uzun vadeyi göz önünde bulunduruyorsa, dövizi seviyorum diyenler, euro/dolar paritesinin 1.0622, sterlin/dolar paritesinin 1.22 olduğunu anımsatmak isterim. Burada da elinde dolar olanlara bir fırsat sunuyor bu geri çekilmeler. Yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığının gerçekleşme ihtimali ise yüksek ancak euro, altın, sterlin dolara kıyasla daha fazla kazandırabilir. Pariteleri bu kadar düşükken, elinizdeki dolarları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.” yorumlarında bulundu.