Yaşadığı toplumun geçerli para birimine göre oran olarak diğer insanların çoğuna göre çok fazla parası olan kişilere zengin denilmektedir. Sadece nakit para olarak değil arsa, fabrika, bina, tarım arazisi gibi varlıklara sahip kişilerinde servet sahibi olarak adlandırılır.

Kısaca bir kişinin menkul ve gayrimenkul varlıkları parasal olarak hesaplanarak ya da dikkate alınarak o kişiye zengin veya servet sahibi denmektedir. Dünyanın varoluşundan bu yana toplumların çoğunda çok zengin olan insanlar güç ve şöhret kazanmıştır. Zenginlik, güç ve şöhretin dışında diğer insanların da bu kişileri merak etmesine yol açmaktadır.

Jeff Bezos - Amazon

Jeff Bezos – Amazon

Forbes tarafından düzenli olarak dünyanın en zengin insanları listesini yayınlayarak insanların merakı giderilmektedir. Bu listedeki kişilerin sırası bazen değişse de dünyanın en zenginleri arasındaki yerleri çoğu zaman değişmemektedir. Eski çağlarda tarım, hayvancılık ve bunlar üzerinden yapılan ticaretle çoğu kişi zengin olmuştur. Bugün hala ticaret ve toprak önemini korusa da artık yeni zenginlerin meslekleri ve uğraştıkları ticaret kolları çok farklıdır. Şimdi bu yıl açıklanan dünyanın en zenginleri listesindeki ilk 10 kişiye bakalım.

Bernard Arnault - LVMH

Bernard Arnault – LVMH

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı ve Meslekleri Nedir?

  1. ELON MUSK – Kendisi SPACE X ve TESLAN’IN kurucusu.
    Mesleği: MÜHENDİS, Serveti: 335 milyar dolar
  2. BERNARD ARNAULT Kendisi kısaca LVMH denilen lüks eşya şirketinin sahibi.
    Mesleği: Mühendis, Serveti: 195 milyar dolar
  3. JEFF BEZOS Kendisi Amazon’un kurucusu.
    Mesleği: Mühendis, Serveti: 188 milyar dolar
  4. BILL GATES Kendisi MICROSOFT kurucusu.
    Mesleği: Yazılımcı, Serveti: 136 milyar dolar
  5. MARK ZUCKERBERG Kendisi FACEBOOK kurucusu.
    Mesleği: Yazılımcı, Serveti: 118 milyar dolar
  6. LARRY ELLISON Kendisi ORACLE sahibi ve kurucusu.
    Mesleği: Bilgisayar Programcısı, Serveti: 119 milyar dolar
  7. LARRY PAGE Kendisi Google şirketinin kurucu ortaklarından.
    Mesleği: Yazılımcı, Serveti: 117 milyar dolar
  8. WARREN BUFFETT Kendisi BERKSHİRE HATHAWAY yatırım şirketinin kurucusu.
    Mesleği: Yatırımcı, Serveti: 116 milyar dolar
  9. SERGEY BRIN Kendisi Google kurucusu ve girişimci.
    Mesleği: Yazılımcı, Serveti: 113 milyar dolar
  10. MUKESH AMBANI Kendisi RELIANCE INDUSTRIES şirketinin başkanı ve iş insanı.
    Mesleği: Mühendis, Serveti: 93 milyar dolar
İLGİLİ MAKALE  Rüyada çok para görmek nasıl yorumlanır? Çanta içinde paralar bulma tabiri

Bu veriler 2022 yılına ait Forbes dergisinin yayınına göredir hazırlanmıştır. Çeşitli araştırma şirketleri ya da medya kuruluşları zaman zaman dünyanın en zengin 100 insanı ya da en zengin 500 insanı gibi çalışmalar yaparak isimler açıklamaktadır.

Listede ismi geçen kişilere bakıldığında çoğunun programcı ya da mühendis olduğu görülmektedir. Genelde gelecek teknolojilere ağırlık veren bu insanlar bu kadar serveti nasıl elde etmişlerdir?

Bill Gates- Microsoft

Bill Gates- Microsoft

Nasıl Dünyanın En Zengin İnsanı Oldular?

Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan çoğu kişi dünyaca kabul edilen iyi üniversitelerinden mezun olmuşlardır. Bireysel olarak hayat hikayeleri incelendiğinde çoğu teknoloji ve bilimsel kaynaklı çalışmalara öncülük etmişlerdir.

Aynı zamanda birçoğu girişimci olan bu insanlar insanların kullanacakları teknolojiler ve sistemler üzerinde yeni şeyler üretmişlerdir. Ürettikleri ya da geliştirdikleri programlar ve sistemler geniş kitleler tarafından kabul görmüştür. Bu da büyük bir hızla zengin olmalarını ve dünya çapında tanınmalarına yol açmıştır.