Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile yatırımcılara tavsiyeler veriyor. Ayrıca dünyada yaşanan gelişmelere değinen Selçuk Geçer, bu gelişmelerin Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceğini aktarıyor. Dolar ile ilgili yapmış olduğu yorumlar ile sürekli olarak gündemde kalmayı başarabilen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, 5 Nisan 1994 yılındaki krize değindi. Türkiye’nin 94 krizinden daha da kötü bir döneme sürüklendiğini vurgulayan Selçuk Geçer yıl sonunda dolar kurunun nasıl bir seviyede olacağını anlattı.

Dolar 30 lirayı geçecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, katılmış olduğu bir YouTube yayınında dolar ile ilgili tahminlerini aktardı. Türkiye’nin kısa vadeli dış borçalarına değinen ünlü ekonomist, önümüzdeki aylarda dolar kurunun rekor üstüne rekor kıracağını belirtti. Bunlara ek olarak Eylül ayında doların 20 TL olacağını belirten Selçuk Geçer, yıl sonunda da dolar kurunun 30 lira seviyesinin üzerinde bile olabileceğinin sinyalini verdi. Bunlara ek olarak dolardaki son yükselişin paritelere bağlı olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, “Son iki üç yıldır pek sakin geçmiyor ama yine de sonbahara göre sakin sayılır. Kış ayları sert geçer, kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla 30 liranın kıyısına geleceğimizi hatta geçebileceğimizi düşünüyorum dolar kurunda. Parite etkisi daha şiddetli olursa bu biraz daha yukarı olabilir.”diye konuştu.

1994 krizi geliyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin ekonomisindeki kötü politikalar nedeni ile 5 Nisan 1994 krizi gibi bir krizin kapıda olduğunu belirtti. Ek olarak Selçuk Geçer, mevcut hükümetin şu an ki uyguladığı para politikaların dolar kurunda bir kırılma yaşatabileceğini ve bu kırılmalar nedeni ile de dolarda 3 haneli rakamların görülebileceğini aktardı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanacak olan bu kırılmalar ile 60 70 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini vurguladı. Selçuk Geçer, “Para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemez.” ifadelerine yer verdi.

Dolar ve gram altında rekor seviyeler görülebilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile birlikte gram altın fiyatlarının da yakın bir süre içerisinde rekor seviyelere çıkabileceğinin altını çizdi. Gram altının dolar ile birlikte yükselmesi, dolar yükseldikçe gram altının da onunla beraber yükselmesine neden oluyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, şu an ki enflasyon ile doların aynı seviyelerde olmadığını aktardı. Doların şu an ki Enflasyona gör e30 lira ile 35 lira seviyelerinde olması gerektiğini aktaran Selçuk geçer, ilerleyen dönemlerde dolardaki baskının kırılacağını ve doların çok hızlı bir şekilde 3 haneli seviyelere yaklaşacağını belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Hiçbir şey kontrollerinde değil! Selçuk Geçer'in dolar ile ilgili konuştukları korkuttu

Gerçek enflasyonu söyledi

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanmış olan enflasyon verilerinin gerçek dışı olduğunu vurguladı. enflasyonun normalde yüzde 300 olması gerektiğinin altını çizen Selçuk Geçer, düşük gösterilen enflasyon endeni ile maaşlara gereğinden daha az zam yaıldığını belirtti. Yapılan az zamlar da halkın olduğundan daha da fakirleşmesine ve alım gücünün normalden çok daha hızlı bir şekilde düşmesine neden oluyor. artık temel gıda alışverişlerinde bile vatandaşların zorlandığına dikkat çeken Selçuk Geçer, ilerleyen dönemlerde bu zorlukların çok daha yüksek seviyelere çıkacağını söyledi.