Enflasyon rakamlarının açıklanmasına bağlı olarak Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, çarpıcı açıklamalara bulundu. Keklik gibi avlayacaklarını söyleyen Memiş, emlak fiyatlarının düşeceğini sananları bu konuda uyardı. “Sizi keklik gibi avlarlar” diyen İslam Memiş, dolar ve altın için de tarih verdi.

Memiş, “Enflasyon rakamı açıklandı, peki piyasalar nasıl tepki verdi? Dolar alacaklar varmış, bir de 10 lira olacağına inananlar varmış. Enflasyon verisi yüzde 80 olmadı, ağırlıklı olarak yine yüksek geldi ama yüzde 80 olmadı. 17.99 oldu ama dolar 18 olmadı gibi bir enflasyon var karşımızda. TÜİK enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon verisi, yüzde 80 olmadı. Yüzde 79.6 olarak yine yüksek geldi. 24 yılın zirvesinde Amerika’da 41 yılın Avrupa’da 40 yılın zirvesinde. Enflasyonla mücadele kolay olmadı. Enflasyon bilerek patlatıldı. Siz zengin olun diye değil, alım gücü azalsın diye. İnsanlar zannetti ki çok zengin olacaklar. Alım-satım yaparak kar edeceklerini sandılar. Israrla nakit bir dünya olduğunu söyledim. Şu anda Çin’de devam eden suni döllenme ile kendi nesillerini hazırlayan bir dünya var karşımızda. Manipülasyonla insanları adeta soyan ve soygun piyasası yaratan bir düzen var karşımızda. Dünyada birçok ülkede mesai saatleri düşüyor. İnsanlar bunu algılayamadıkları için ne güzel diyor. Türkiye’de de çalışma saatleri düşse, cumartesi pazar çalışılmasa diye hayaller kuranlar var. Ancak bu o kadar berbat bir şey ki, dünyadaki insanların işsiz kalması için var olan bir sistem. Gelişmiş ülkelerde bu sistem devreye girdi. Türkiye de çalışma saatleri için sinyal verdi. Hal böyle olunca da aslında insanları işsizlik için haberdar ediyorlar ama anlayabilene.” dedi ve sözlerini sürdürdü.

Video: Hem düşerken, hem de yükselirken kazanmak için… Birikimlerimi nasıl yönlendirmeliyim?

“Cebimizdeki para pul olmuş”

“Küresel piyasalarda 2022 soygun yılıdır diye yaklaşık 7 aydır hemen her gün her videomda papağan gibi tekrarladım. Ocak-mart döneminde, yılın 3 ayında, bıkmadan usanmadan, laflara göğüs gererek parite işlemini öğrettim. Sepet yapmayı öğrettim size. Türkiye’nin yüzde 99’u sepet yapmayı bilmiyordu. Risklerinizi dağıtın, soygun yılı olacak, ne yaparsan yap risklerini böl, tek bir enstrümana yatırım yapma diye söyledim. Dolayısıyla da bugünlerin haberini daha önceden sık sık ifade etmiştik. Yine siyasi tartışmalar devam ediyor içeride. Şimdi, KPSS’deki soruşturma ile alakalı kötü bir süreç geçiriliyor. Dünya nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz. Bir de Türkiye’nin gündemini meşgul eden bir seçim süreci var. Bizde dert çok. Bizim cebimizdeki para pul olmuş, enflasyon patlak vermiş, döviz kuru şu kadar olmuş hiç kimsenin umurunda değil. Kimsenin umurunda değil. Ayazda kalırsınız. En sadık dostun cebindir. Bunlara bakın. Sizin çocuklarınızla onların çocukları aynı kaderi paylaşmıyor. Sen işine bakacaksın.”

İLGİLİ MAKALE  Ne zaman altın alınmalı? İslam Memiş'ten altın yatırımı yapmak isteyenlere önemli uyarı. Kripto paralardaki gelişmeler

“Bu fiyatlardan almayın”

“Dolar kuru 17,97 seviyesinde. 2 grup var. Biri dolar 30-40 lira olacak diyor. Diğeri 10 lira olacak. Yahu siz akıllı insanlarsınız. Bugün ki ekonomik koşullarda nasıl dolar 10 lira olur? Buna nasıl inanırsınız! Buna inanmanız için enflasyonun 20 olması lazım. Kiranın 3 bin değil bin lira olması lazım. 10 Lira olacakmış! Beklersin. Boşuna bekleme. Dolar 30-40 lira olacakmış. Şovmen bunlar. Dolar yıl sonunda 21 olabilir. Bugün ki teknik bu. Dolar bir yatırım aracı değil ödeme aracıdır. Euro/Sterlin değer kaybetmiş. Madem yatırım yapacaksın. Akıllı yere yap. Ben ve yol arkadaşlarım Borsa İstanbul’a girdik. Dövizden kat kat fazla kazandık. Biz dövizi yatırım aracı olarak görmedik. Gram altın şişti. Piyasayı manipüle ediyorlar. Bu fiyatlardan altın almayın. Gaza gelip satmayın. Buradaki detay miktar üzerinden gitmek.”

“Sizi keklik gibi avlarlar”

“Gram altın 900 iken kimse ilgilenmez 1000 lira olunca ne zaman alalım diyor. Sizi keklik gibi avlarlar. Kendini çok uyanık biri gibi görme. Uzun vadeli yatırımcı ol. Ev fiyatları düşecekmiş? Bunları duyunca hayret ediyorum. İnşaatı konuşuyorsun. Dolar kuru 18,97 olmuş emlak fiyatları düşecek diyorsun. TOKİ’nin 150 bin konut projesiyle emlak fiyatları düşecekmiş. 150 bin konut Türkiye’nin neyine yetecek. Şehit yakınları gaziler genç evlenecek çiftlere bir kota belirleniyor. Kaç milyon kişi buna müracaat edecek. İnşaat sektörü dolarla maliyetlenen bir sektör. Merkez Bankası, enflasyon rakamını yüzde 60 revize ederken sen emlak konutlarının düşeceğini söylüyor Sen arkadaşım çok kaşınıyorsun. Eylül’den sonra görüşelim. Gram altın son bir şans verecek”

İslam Memiş’in videosuna buradan ulaşabilirsiniz: