Ünlü Finans Analisti Selçuk Geçer, dolar ile ilgili yaptığı tahminlerinin doğru çıkması ile beraber büyük bir yatırımcı kitlesi edinebilmeyi başardı. Cesur yorumları ile gündeme gelen Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalında yayınladığı videolar ile insanlara dolar ve altın gibi yatırım araçları ile ilgili tahminlerde bulunuyor. Selçuk Geçer’in son zamanlardaki ana gündem konusu ise enflasyon ve dolar. Ekim ayı ile birlikte enflasyon oranlarının tavan yapacağını düşünen Selçuk Geçer, enflasyon ile beraber dolar fiyatlarının da uçuşa geçeceğini düşünüyor.

“Dolar 22 liraya gidiyor”

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 22 Türk lirası seviyesine kadar gittiğini açıkladı. Bununla birlikte doların düşüş eğiliminde olmayacağına dikkat çeken Selçuk Geçer, enflasyon ile brilikte dolar kurunun da fırlayacağını belirtti. Selçuk Geçer’e göre sonbahar aylarında enflasyon ve dolar kuru yükselecek. Selçuk Geçer 1998 yılını hatırlatarak, “5 Nisan 1994 yılı 8 bin olan dolar 42 bin liraya çıkmıştı… Hiperenflasyona gitmişti Türkiye. Demek ki 98 çok iyi bir yıl değildi.” yorumunu yaptı. İzahı olmayan şeylerin mizahı olur düşüncesi ile yola çıktıklarını söyleyen Selçuk Geçer, “Sayın Nebati enflasyonun düştüğünü söylüyor. Komik bir ekonomi yaşıyoruz. İzahı olmayan şeylerin mizahını yaşıyoruz. Doların da izahı yok. Ekonomi verilerinin izahı yok. Biz artık mizah yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

İşler karışmaya devam ediyor

Ünlü Finans Analisti Selçuk Geçer, işlerin karışmaya başladığını ve bütün dünyada başlayan enflasyon krizinden söz etti. Dolar kurunda 16,30’u görmenin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini belirten Selçuk Geçer, “Döviz satılıyor bir miktar geriye gidiyor. Ve 16,30’ü görürsek kimse şaşırmasın. Euro’da da hafif geri çekilme var. Hem dünyada hem Türkiye’yi etkileyen Brent petrol fiyatları. İşler karışmaya devam edecek. Bu kafa değişmediği sürece bunların bedelini ödeyeceğiz.” sözlerini sarfetti.

Döviz düşmeyecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun ve dolar kurunun şu an için düşmeyeceğini belirtti. Bununla beraber Selçuk Geçer, enflasyon oranları ile ilgili en iyi aylarda olduğumuzu ve ilerleyen vakitlerde artacak olan enflasyon endeni ile vatandaşların büyük sıkıntılar içerisine dalacağını vurguladı.

Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarda yaz ayların sonuna doğru dolar kurunun en az 20 Türk lirası seviyesine geleceğini açıkladı. Bunlar ile birlikte Ekonomist Selçuk Geçer,“Dünyada enflasyon artıyor. Aslında biz enflasyonla ilgili en iyi aylardayız. Dolayısıyla enflasyonun bu olmadığını görüyoruz. Bunun dövize etkisi ne olacak? Dolar şu an 16,54. Demek ki döviz düşmeyecek. Yükseliş eğilimine devam edecek. Sayın Nebati enflasyon düşme eğilimine girdi diyorsa oturup düşünmek gerek. Piyasada gerçek enflasyonu frenleyemiyor. Dolar bu koşullarda 22 liraya emin adımlarla gidiyor. Hatta biz yaz aylarında 20 lirayı buluruz. Sona Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında enflasyonu yoldan çıkar ve doları fırlatır.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten tarihi uyarı! Dolarda eylül ayına dikkat edin, altında tuzağa kapılmayın

Cari açığı kapatamayacağız

Selçuk Geçer, cari açığın bu ekonomi planları ile beraber kolay bir şekilde kapatılamayacağını belirtti. Yıl sonları ve yıl başlarına dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, bu zamanlarda enflasyon oranlarının fırlayacağını belirtti. Cari açığın açılması ve yükselen enflasyon nedeni ile yabancı yatırımcıların da ülkeden kaçacaklarını ve geri çekilmeye başlayacağını dile getiren Selçuk Geçer, “Yıl sonu ve yıl başları tehlikelidir. Enflasyon patlayacak. Cari açığı kapatamayacağız. Aynı zamanda gri listeden kara listeye emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yabancı sermaye bu koşullarda Türkiye’den kaçmaya devam eder. Bu da dövize olan ihtiyacına artmasına neden olur. Bütçe açığımız zaten kontrolden çıkmış durumda. Zamlar yapıldıkça piyasalar bozulmaya devam edecek. Kur nasıl bu seviyelerde tutulacak? 5 Nisan 1994 yılından daha daha sert bir seviyeye doğru gidiyoruz. Daha büyük bir krize ve daha büyük bir bunalıma doğru yol alıyoruz. Bu sıkıntılar bitmeyecek hazırlıklı olun. 1994 krizinden daha beter olacağız. Kur bir gecede 6 kat arttı. Fakirlik ve hiperenflasyona gidiyoruz” açıklamasını yapmıştı.