Döviz kurunda yaşana dalgalanmalar, yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Bununla beraber dolar hakkında yaptığı çarpıcı yorumları ile dikkatleri üzerine toplayan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun gerçekte ne kadar olduğu ile alakalı bilgiler verdi. Daha önceden yaptığı yorumlar ile hakkında soruşturma başlatılan Selçuk Geçer, hala dolar hakkında yaptığı çarpıcı yorumlar ile gündeme gelmekte. Meriç Köyatası ile yaptığı yayın ile doların gerçek fiyatını açıklayan felaket tellalı, bi diğer ünlü Ekonomist Meriç Köyatası ile bir araya geldi ve belirli hesaplamalar ile neyin ne kadar olduğunu açıkladı.

Dolar 14 değil 21 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun gerçekte 14 lira seviyesinde olmadığını dile getirdi. Dolar fiyatının en az 21 Türk lirası seviyesinde olduğuna dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, aynı şekilde mazot fiyatlarının da olması gereken seviyede olmadığını belirtti. Enflasyon ve yapılan zamlar oranında ikilinin yaptığı hesaba göre, ya Brent Petrol 113 dolar değil 147 dolar ya da mazot 22 lira değil 17 lira olması gerekiyor.

İzleyin: Aslında dolar kaç lira? Selçuk Geçer Meriç Köyatası sohbetinden özet görüntüler

Selçuk Geçer’den kriz uyarısı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer şu an için dolar kurunu bir saatli bombaya benzetti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına ilişkinin “Türkiye Merkez Bankası (TCMB) galiba artık para basmaya başlayacak. Herkes dövizle işlem yapmaktan vazgeçerse Türkiye ekonomisi çöker. İhracatının yüzde 40 el koyarsanız ihracatçı Türkiye’ye gelmekten vazgeçer. Turizmde de Avrupa’da turist getirmeye başlayacaklar. Turizmde hedef şaşa cari acık sorunu ortaya çıkacak. İhracatçının gelirine el koyarsanız oradan döviz sıkışıklığı olacak bu da çok ciddi kur kriz ortaya çıkacak. Bunlar sakat işler. Bu sıkışıklığı gören yabancı korkar, yerli yabancıda dövize daha çok yüklenir. Sonbahar aylarında enflasyon tırmanışa geçen seneden beter oluruz. Bir bakarsınız döviz kuru 50 lira olmuş. Bunlar birkaç gün içinde olur. Faiz silahını da kullanamazsınız. Böylelikle Türkiye’yi büyük bir krizin içerisine koyarsınız” yorumlarında bulundu.

Selçuk Geçer dolar için neler söyledi? Felaket tellalı enflasyon böyleyken… (29 Mart 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar fiyatlarının ne denli yükselebileceğini açıkladı. Bu yükseliş ile birlikte Türk vatandaşlarının alım gücünün düşeceğine dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz hafta dolar kurunun Nisan ayında en az 20 Türk lirası seviyesinin daha üstüne çıkacağını söylemişti.

Selçuk Geçer yıl sonunda dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda hangi seviyeye geleceğini açıkladı. Yaptığı açıklamalara göre, dolar kuru 2022 yılının sonunda en az 28 Türk lirası olacağını savunuyor. Geçtiğimiz aylarda Selçuk Geçer, yaptığı doların 50 Türk lirası olur yorumu nedeni ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme kurulu tarafından kendisine soruşturma açılmıştı. Ancak Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı agresif dolar yorumlarına devam etti.

Enflasyon bu haldeyken dolar düşmez

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin enflasyon rakamlarının bu denli yüksek olması nedeni ile dolar kurundaki düşüşlerin hayal olacağına dikkat çekti. Sürekli olarak artan fiyatlar nedeni ile enflasyonun düşmesinin çok güç olduğuna dikkat eken Selçuk Geçer, dolar fiyatlarının da enflasyon ile beraber yükseleceğini vurguladı.

Dolar çıkarsa tutulamaz

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların 15,50 Türk lirası seviyesini kırması ile birlikte 15,80 Türk lirası seviyesine çok kolay bir şekilde yükseleceğine dikkat çekti. Bunlar ile beraber Selçuk Geçer, yaptığı yorumlarda bu seviyelere çıkan dolar kurunun tutlamayacağını ve çok hızlı bir şekilde de 18 Türk lirası seviyesine yükseleceğini öngörüyor. Ayrıca ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin beklediği dolar girişlerinin olmayacağını anlatmıştı. Bu yüzden de cari açıklarda sıkıntı çekeceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, bunun için belli bir olmadığını ve bu sürece hazırlıksız girildiğini anlattı.

Selçuk Geçer fitili ateşledi! Faiz oranı artıyor, dolar değer kaybediyor (14 mart 2022)

Dolar kahini olarak geçen ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında yorumlarını tüm sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor. Yaşanılan kriz sonrasında artan zam ve enflasyon olaylarının ardından ülke genelinde yaşanılan kriz gündemini değerlendirerek, mizahi bir şekilde konuyla ilgili yorumda bulundu. İşte Selçuk Geçer’in o yorumu…

“10 KURUŞ İÇİN KAÇ MİLYAR DOLAR HARCADIK ACABA?”

Yaşanılan kriz sonra, dolar kurunda yaşanılan olumlu seyir sonrasında sosyal medya hesabından manipüle oluşturduğu yorumlarda bulunduğu iddia edilen Selçuk Geçer, BBDK tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Doların değer kaybetmesinin ardından yine sosyal medya hesabından açıklama da bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Helal be #DolarTL düşmüş yine… 10 kuruş için kaç milyar dolar harcadık acaba???” şeklinde paylaşımda bulundu. Bu süre zarfından sonra çok fazla aktif olmayan Selçuk Geçer, sessizliğini şu paylaşımıyla bozdu. Yaşanılan faiz oranlarına değinen Selçuk Geçer, konuyla alakalı yine sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

“Komik olmayın…”

Felaket Tellalı olarak nitelendirilen Selçuk Geçer, yaptığı dolar yorumları vasıtasıyla gündemden düşmeyen isimler arasında yer almaya devam ediyordu. Yaşanılan kriz sonrasında akaryakıt, dolar ve altına gelen zam ve bu kurların dengesiz seyirleriyle alakalı yorumlarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, bu kez faiz oranlarına dikkat çekti. Etrafta dolaşan faiz oranı yükselip, doların düşeceği yönünde dolaşan bilgilerle adeta dalga geçen Selçuk Geçer, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu. “Faiz 10 puan artacak, dolar fena düşecekmiş… Komik olmayın… Enflasyonun 70 e koştuğu yerde, yüzde 24 faiz ancak devede kulak kalır…”

Selçuk Geçer dolarda bombayı patlattı! Dolar göstere göstere 30 liraya çıkacak derken, dolar yorumları bu kez korkuttu (10 Mart 2022)

Yaşanılan kriz itibarıyla dolar, altın ve akaryakıtta bir gelgitlerin oluşması ekonomiyi derinden etkilemişti. Dolar kuru dün akşam saatleri içerisinde 14,68 TL üzerinde gidip gelirken, şu dakika itibarıyla 14,75 TL üzerinden işlem görüyor. Dünya genelinde yaşanan büyük kriz sonucunda, tüm piyasalar yerle bir olurken, dolar yorumcusu Felaket tellalı Selçuk Geçer, dolar kuru hakkında tüm yorumlarında bulundu. İşte Selçuk Geçer’in dolar yorumu…

Dolar kuru göstere göstere 30 liraya doğru koşacak

Dünya genelinde yaşanan krizler sonrasında Türkiye’de büyük bir kriz sürecine girmesinin ardından, dolar kuru tekrar ve yeniden yukarıya doğru bir sıçrama yaptı. FED’in faiz kararının açıklamasından sonra, dolar kurunun yeniden yukarı doğru çıkmasına ekonomist Selçuk Geçer yorumda bulundu. Yaptığı ve söylediği sözlerle dolar kurundaki tahminlerinin birer birer çıktığı saptanan Selçuk Geçer’in yaptığı yorum bu kez korkuttu. FED’in faizi arttırmaya yönelik açıklama yapacağı yönünde öngörüler devam ederken, dolar kurunda daha büyük bir artış olacağı düşünülüyor. Dolar kurundaki bu artış sonrasında ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar endeksi yukarıya doğru eğilimini devam ettirecek. Ben çok yakın bir dönemde dolar kurunda, euroda ve sterlinde kırılma bekliyorum. Size rakamı da telaffuz ediyorum. Türkiye’de dolar kuru göstere göstere 30 liraya doğru koşacak. Evet. Sterlin ve eurounun nereye gideceğini siz hesaplayın. Türkiye’de dolar kuru neden 30 liranın üstüne koşacak? Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Kimseye dolar alın demiyoruz. Durum tespiti yapıyoruz. Kardeşim benzinle mazotla doların ne alakası var diyeceksiniz? Bu doların 30 lira olacağı anlamına gelir. Eğer ki bir ülkede akaryakıt fiyatları böyle kontrolsüzce yükseliyorsa ve sadece son 8 günde korkunç bir artış yaşandıysa anlayın ki bundan sonraki süreçte dolar kurunda, sterlinde ve euroda kırılma hareketleri görmeye başlarız. Görmüyorsanız anlayın ki çok daha fazla dibe doğru gideceksiniz. Türkiye’de TL gerçek değerinde değil dövizler gerçek değerinde değil bunun da yan etkisi sizin daha fazla fakirleşiyorsunuz sonucunu çıkarabilirsiniz.” şeklinde açıklama da bulundu.

İLGİLİ MAKALE  Elinde dolar ve altın olanlara acil çağrı! Yıl sonu 'gram altın' tahmini

Dibe doğru gidilecek günler yakın

Dolar kurunda yaşanan bu yükselişin ardından tüm tahminlerini açıklıkla dile getiren ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak büyük kırılmayı şu şekilde anlattı.”Türkiye’de ve pek çok ülkede genel itibariyle akaryakıt fiyatları dövizin hep üzerinden olmuştur. Genel itibariyle dolar ve euro her zaman ama her zaman benzinin motorinin üzerinden olmuştur. Durum tersine döndüğü zaman anlayın ki ortada çok ciddi bir problem var. Problem ne? Kontrolden çıkmış enflasyon ve kontrolden çıkmış bütçe deliği. Bütçe deliği tamamen kontrolden çıkmış durumda ve bu açığı kapatmak için vatandaşın sırtına yükleniyorlar. 3-5 tane ballı kaymaklı müteahhide hiçbir şey yapmıyorlar. Onların vergilerini de silmeye devam ediyorlar ama bütçedeki açığı kapatmak için vatandaşın sırtına binmeye devam ediyor. Bu, bir sonraki aşamada çok ciddi bir finansal krizi işaret eder, insanlar borçlarını ödeyemez hale gelir, işten çıkarılmaya başlanırlar ve bunların da tüm yan etkileri de bizim dolarımızın kırılması anlamına gelir. O nedenle bugün benzin ve motorin 25 lira ise eğer 25 lira diyoruz ve 25 lirada kalmayacak o zaman dolar kurunda, euro ve sterlinde çok hızlı bir şekilde yukarıya gidecek anlamına gelir.”

Felaket tellalı Selçuk Geçer bombayı patlattı, ‘Köprüden önceki son çıkıştayız’ (8 mart 2022)

Sosyal medya hesabından her hafta yeni konuları işleyen Selçuk Geçer, bu kez yaşanılan krizden sonra meydana gelen piyasalar hakkında yorumda bulundu. Yaşanılan kriz sonrasında, ülke genelinde belli bir düzlemde tutulmaya çalışılan doların ne yöne doğru evrilebileceğine dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, altın fiyatlarındaki yükselişe de ayrıca değinmeyi unutmadı.

“Rekor denemeleri göreceğiz”

Sosyal medya hesabından her hafta gündeme dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer’in bu haftaki konusu oldukça riskli konulardı. Altın piyasasında yaşanan gelgitlere dair bu sözlerde bulundu. ” Altın fiyatları yükselişini sürdürecek ve önümüzdeki günlerde 2 bin doların üzerine oturacak ve rekor denemeleri göreceğiz. ” Dolarda yaşanan krizin bundan sonraki seyrinde nelerin beklediğini açıklayan Selçuk Geçer, “Önce dolar 14. 80 TL’ye gidecek daha sonra 15 TL’yi zorlamaya başlayacak. Büyük ihtimal 14. 90 TL seviyelerinde birazcık dinlenir. Biraz soluklanır sonrasında 15 TL’yi kırar ve yükselişler hızlanarak 1.5, 2 lira seviyelerinde olur. Dolar kuru böylece hızlı bir şekilde kendini 18 TL’nin üzerine atar.” şeklinde konuştu. Doların hiçbir şekilde düşmediğini dile getiren Selçuk Geçer, piyasalardaki durumu şu şekilde özetledi. “Doların düştüğü falan yok. Dolar son viraja girmiş durumda köprüden önceki son çıkıştayız. Doların bu durumda olmasının en büyük etkenlerinden bir tanesi yaşanılan krizlerden sonra yaşanılan gerilim nedeniyle altın fiyatlarında artışlar meydana geliyor. Buğday ve gıda fiyatlarında artışlar oluyor. Beklenilenin çok çok üzerinde bir enflasyon ortamı oluşuyor. Bu faiz ortamını karşılayamayan sistemde direkt olarak altına yansıyor.”

video: DOLAR KOPTU KOPACAK l SELÇUK GEÇER

Selçuk Geçer’den büyük deşifre “10TL’ye kadar çakabilirler” (6 Mart 2022)

Sosyal medya hesaplarından sık sık dolar kuru ile ilgili yorumlarda bulunan Selçuk Geçer’in bu kez yörüngesinde akaryakıta uygulanan zam haberleri yer alıyordu. Akaryakıta uygulanan art arda zamların sonucunda Selçuk Geçer, ima dolu paylaşımını sosyal medya hesabından yaptı.

’10TL’ye kadar çakabilirler’

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun sürekli hareketli olmasının değinerek, akaryakıta gelen zamlara yönelik açıklamalarda bulundu. Akaryakıta gelen üst üste zam yapılmasının ardından sosyal medya hesabında bu konuya imalı bir şekilde değindi. Dünya arasında yaşanan kriz sonucunda dolar ve altın fiyatlarındaki gelgitler akaryakıt fiyatlarını da vurdu. Yapılan üset üsete akaryakıt zamlarının ardından büyük bir çoğunluk isyan bayrağını çekerken, Selçuk Geçer’de tepkisini iğneli bir dille sosyal medya hesabında paylaştı.

‘Benzini mazotu 10 liraya kadar çakabilirler’

Üst üste gelen zamların ardından Ekonomist, Selçuk Geçer şu sözlerde bulundu. “Arkadaşlar benzin mazot çok hızlı yükseldi. Dikkat edin bir gece yarısı operasyonu olabilir. Kabine toplantısı sonrası aniden benzini mazotu 10 liraya kadar çakabilirler.. Uyarıyorum sakın mazota benzine yatırım yapmayın!!! Yastık altında tutuyorsanız da bozdurun!!!”

Selçuk Geçer yaşanan krizden sonra bombayı patlattı ‘Beter Olun’ (4 Mart 2022)

Her hafta gündeme dair açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, bu kez yaşanan krizden sonra gelen zamlar ve dolar kurunun baskılanmasının nasıl bir sonuca kavuşturacağına dair açıklamalarda bulundu. Her şeyi tüm çıplaklığıyla konuşan ekonomist Selçuk Geçer, zammın olmadığını iddia edenlere seslendi…

Halay çekenler beter olun!

Petrol fiyatlarında oluşan ciddi artışların ardından, ekonomide nasıl bir etki olacağını açıklayan ekonomist Selçuk Geçer şu sözleri söyledi “Petrol fiyatları çok hızlı bir şekilde yükseliyor, petrol fiyatları yükseldiği için mi benzine mazota zam geliyor? Elbette değil, petrol fiyatlarının yükseliyor olması büyük bir etken esasen bütçe açığının alıp başını gitmiş olması çok daha büyük bir etken. Bütçe açığı neden açıldı, dövizi baskılamak için elde avuçta ne varsa harcarsan başına gelecek budur. Bazı dostlarımızı da halaya bekliyoruz. Petrole zam geldikçe, ekmeğe zam geldikçe, una zam geldikçe yağ zam geldikçe yine sizleri halay meydanlarına bekliyoruz. Biz o zaman bas bas bağırdığımızda bakın bu doları, bu şekilde baskılamaları bir işe yaramayacak çünkü dolar zaten fiyatlandı ve dolar üzerinde çok ciddi etkileri oluştu.

Ama siz doları baskılayarak bütçeyi ve merkez bankası rezervlerini çökertiyorsunuz dediğimizde bize kızıyorlardı. Hatta bu kızan arkadaşlar garip hareketlerle halay çekmişlerdi. Şimdi o halay çekenler halk ekmeği kuyruğunda halay çekerken, benzin kuyruklarında halay çekerken görüyoruz. E beter olun. Türkiye de dövizi baskılamanın bir ekonomik baskı gibi gösterilmesi bir başarı gibi görülmesini kabul ederseniz bu yaşadıklarınızı da kabul etmiş olacaksınız. “ Mazota ve benzine yapılan üst üste zammın ardından şu sözleri söyledi.

“Mazota 1 lira 50 kuruş zam yapılıyor bu akşam itibarıyla, benzine 88 kuruş zam yapılıyor hani indirim olmuştu benzinle mazotta. Önce 1 buçuk liranın üzerinde zam yaptılar, sonra 23 kuruş indirdiler ertesi gün yani bugün itibarıyla tekrar 1 buçuk liralık bir zam yaptılar. Peki bu zam burada kalacak mı? Elbette hayır başka başka birçok alanda zamlar gelmeye devam edecek.” Ekonominin bundan sonraki süreçte nasıl bir tutum göstereceğini, benzin petrol ve motorindeki yapılan zam artışları değerlendirirken, dolar kurundaki yapılan metoda değinen Selçuk Geçer, durumun ciddi olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Video: 88 l SELÇUK GEÇER

Dolar kahini Selçuk Geçer yaşanan kriz sonrasında ki duruma açıklık getirdi ‘Hodri meydan’ (2 Mart 2022)

Yaşanan kriz sonrasında ekonomist ve altın yorumcusu Selçuk Geçer, durumun gidişatı hakkında yorumlarda bulundu. Altın ve doların bundan sonraki süreçte nasıl bir yer kapsayacağına açıklık getiren Selçuk Geçer, bitcoinlere de değindi. Rusya’dan elini eteğini çeken milletler doğrultusunda kriz sekmesine uğrayacağı düşünülen Rusya’nın nasıl bir strateji içerisinde olabileceğini anlattı.

İLGİLİ MAKALE  Vatandaş merak içerisinde. Altın fiyatları düşecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik yorumlar

Bitcoin 70 bin dolar seviyesini görebilir

Sosyal medya hesabında her hafta yeni konuları işleyen Selçuk Geçer’in bu dün yayınlanan programındaki konusu Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve bu savaş sonrasında ekonomik sürecin nasıl seyir alacağına dairdi. Savaşı başlatan taraf olması dolayısıyla Swift kanallarından çıkartılan Rusya’nın bundan sonraki hamlesinin ne olabileceğine değindi. Alternatif olarak gördüğü kanalların Türkiye ayağında nasıl bir karşılığı olacağına değindi.

“Rusya swift kanalıyla köşe sıkıştığında alternatif kanallar aramaya başlayacak. O alternatif kanallardan bir tanesi de kripto paralar olacak. Fark ettiyseniz Rusya hiç dillendirmiyor, kripto cephesini kullanacağım demiyor. Swift kanalı üzerinde geliştirdiğimiz mesajlaşma kanallarından haberleşiriz şeklinde açıklamalar yapıyor. Kripto da 34 binden 44 bine geldi. 10 bin dolar yükseldi. Tahminim 70 bin dolar seviyesini görebilir. Çok hızlı yükseliyor. Çok sert bir savaş ortamı var. Bu savaş ortamında riskli bir varlık gibi görünüyorsa bitcoinin düşmesi gerekiyordu ama düşmedi.” şeklinde açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, altına da değinmeyi ihmal etmedi. Altın, savaşın olduğu gün ani bir kararla direkt olarak yükselmeye başlamıştı. Bu yükselişin ardından yine enteresan bir dalgalanma ile düşmeye başlamıştı. Bu konuya değinen Selçuk Geçer, şu açıklamalarda bulundu. “Altın hareketleriyle ilgili önümüzdeki günlerde oldukça agresif günler bekliyorum. Avrupa’nın tüm her yerinde, Amerika’da Türkiye’de, Rusya’da aklınıza gelebilecek her yerde enflasyon kontrolsüz bir şekilde yükseliyor. Tüm kaynaklar bu konuyla ilgili açıklama yapıyor. “

Video: HODRİ MEYDAN l SELÇUK GEÇER

Savaş başladı, uzmanlar uyardı. Altın fiyatlarında son durum ne olacak? (24 Şubat 2022)

Rusya ile Ukrayna arasında fitillenen savaş, sabah saatlerinde resmen başladı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’ya saldırı emrini 21 Şubat’ta verdiği iddia edilirken, Ukrayna sıkı yönetim ilan etti. Kiev’de, savaş dolayısıyla tahliye haberleri gelmeye başlarken, Rus borsaları ticaretinin askıya alındığı öğrenildi. Saldırı haberlerinin alındığı Ukrayna’da vatandaşlar sokak ortasında topluca dua etmeye başladı. Tüm gelişmeler sabah 6 sıralarında meydana gelmeye başlarken,  merak edilen konulardan bir tanesi de  altın borsasında ne gibi bir dalgalanma yaşanacağıydı. Altın uzmanları konuyla ilgili görüşlerini belirtti. İşte o detaylar…

Savaş başladı altın fiyatları sıçradı

Ukrayna ile Rusya arasında savaş sabah saatlerinde resmen başladı. Silah ve bomba seslerinin patladığı bu savaşta, altında da büyük bir sıçrayış meydana geldi. 23 şubat itibarıyla gram altın 848 liradan satışa sunuluyorken, savaşın başladığı andan itibaren hızla yükselişe geçtiği belirlendi. Yapılan açıklamalar sonucunda, altın uzmanları konuyla ilgili; savaşın çıkmasına istinaden altın fiyatlarında büyük bir artışın olacağını belirtti. Peki dün 848 liradan satışa çıkan altın bugün itibarıyla kaç liradan satılıyor?

Yaklaşık 5 aydır bir türlü uzlaşmayı yakalayamayan Ukrayna ve Rusya’da sabah saatlerinde resmen silahlar sıkılmaya başlandı. Rusya, sabah saatleri içerisinde Ukrayna’ya işgal etmeye başladı. Rus savaş uçakları, başken Kiev’e bombalı saldırı düzenlerken, savaşın çıkmasıyla birlikte altın fiyatlarında nasıl bir dalgalanma olacağı merak edilen konular arasında yerini aldı. Dün 848 liradan satılan gram altının bugün itibarıyla alış fiyatı 858.94₺ olurken, vatandaşa satılan fiyatı 859.94₺ oldu. Çeyrek altın fiyatının alış rakamı 1397.12₺ olurken vatandaşa satılan fiyatı da 1419.89₺’yi buldu.

24 Şubat 2022 Serbest piyasa altın fiyatları şu şekilde belirlendi;

  • ALTIN (TL/GR) 868,35 – 868,522
  • 22 Ayar Bilezik 800,608 – 822,80
  • Altın (ONS) 1.923,35 – 1.923,76
  • Altın ($/kg) 61.555,00- 61.566,00
  • Cumhuriyet Altını 5.724,00 – 5.876,00
  • Ceyrek Altın 1.434,00 – 1.474,00

Savaş Sonrasında ilk hamle Moskova’dan geldi

Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasının ardından, Kiev’le patlama sesleri duyulmaya başlandı. Rusya sınırında askeri hareketlilik başlarken, enerji noktasında ne gibi bir değişim olacağı merak edilen konular arasında yerini aldı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından ilk hamle Moskova’dan geldi. Moskova borsayı durdurdu. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında, Moskova ne zaman borsanın hareketleneceğini açıklamadı.

13,77 – 14,67 sevilerinde işlem gerçekleştiren dolar fiyatı için çok geniş bir bant aralığının bulunduğuna dikkat çeken İslam Memiş, “14,10 lira sınırının üstünde kalıcı olursa 15’li rakamları konuşabiliriz”dedi. Yatırımcıların günlük ve haftalık kapanış seviyelerini takip etmelerini öneren İslam Memiş Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle doların 13,80 seviyelerinden sert yükselişe geçmesine dikkat çekerek savaş ataklarına karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “durum kontrol altında” açıklamasını hatırlattı.

İslam Memiş’in sözleri gündeme geldi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının gidişatıyla alakalı bomba açıklamalar yapmıştı. Yaptığı en son ki açıklamada “Savaş çanları çalmaya başladı. Geçen haftayı manipüle etmişlerdi. Şu an için savaş yok ama piyasalarda savaş fiyatlaması yapıldığını fiilen görüyoruz” cümlelerini kuran altın kahini İslam Memiş, savaş fitillenmesi dolayısıyla altın fiyatlarının yükselişte olduğunu dile getirmişti. Öyle de oldu, sabah saatlerinde resmen savaş ilan eden Rusya ile Ukrayna’nın saldırı fitilini çektiği andan itibaren altın fiyatlarında yükseliş meydana gelmeye başladı.

Felaket tellalı Selçuk Geçer dolar kuru için tarih verdi

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 14 lira seviyesi gelmesinin ardından 18 Türk lirası seviyesine kolayca ulaşacağını söylemişti. Bununla beraber Ekonomist Selçuk Geçer’in ilk tahmini tuttu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dolar kurunda rekor fiyatlanma yaratacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaşın bütün piyasalarda dalgalanmalar yaratacağını düşünüyor. Dolar kuru hakkında 14 Türk lirası seviyesine çıkarsa daha sonradan 18 Türk lirası seviyesine çok kolay bir şekilde çıkacağını dile getirmişti. Dolar kuru için 14 Türk lirası seviyesinin bir kırılma noktası olduğunu söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun bu saatten sonra kontrolden çıkacağını düşünüyor.

Yıl sonu için dolar kuru taiminin en az 28 Türk lirası olduğunu söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, Haziran ile Eylül ayı arasındaki dolar kuru seyrinin yatay olacağını düşünüyor. Ancak Eylül ayı sonrasında dolar kurunun inanılmaz bir hız ile yükseleceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, bu aylar için yatırımcıların dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz piyasaları dalgalandıracak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Rusya ve Ukrayna arasında çıkan gerilimin ekonomik sonuçlarını değerlendirdi. Selçuk Geçer’in yaptığı açıklamaya göre, bu gerilim yüzünden hem siyasi hem de ekonomik sorunları göreceğimizi vurguladı. Doğalgaz konusuna da değinen Ekonomist Selçuk Geçer, Putin hükümetinin böyle bir niyetinin şimdilik olmadığını ancak ilerleyen günlerde kararının değişebileceğini dile getirdi. Eğer Rusya doğalgaz vanalarını kapatırsa, Avrupa’da ve Türkiye’de ciddi boyutlarda enflasyon krizleri görebiliriz. Bununla beraber altın ve dolar fiyatlarında agresif yükselişler bekleyen Ekonomist Selçuk Geçer, bu kriz yüzünden piyasaların alt üst olacağını vurguladı.