Tarım ürünleri olarak alınıp satılan buğday ve arpalar için belirlenen fiyatlar düzenli olarak yeni güncel satışlar ile birlikte değişim göstererek yayınlanmakta. Alıcı ve satıcılar için ürünlere göre fiyat bilgisi sunan bu listeler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından yayınlanarak alınacak olan hububat ürünlerinde güncel fiyatları gösteriyor. Bu hafta yayınlanan listelerde ise arpa fiyatlarında yaşanan düşüşler göze çarpıyor.

Buğday ve arpa fiyatları

Buğday ve arpa olarak alınıp satılan tarım ürünleri hububat çeşitleri olarak sınıflandırılır ve buna göre fiyatlandırılarak farklı borsalarda ortalama fiyatlar ile satış işlemleri gerçekleştirilir. Gerçekleştirilen son satışlarına göre bir sonraki satış işlemleri için ortalama fiyatlar alan buğday ve arpalar için belirlenen fiyatlarda ise bu hafta dalgalı grafikler görülüyor. Arpa fiyatlarının daha aşağı yönlü hareket ettiği tabloda buda fiyatları ise genel olarak yükselişe devam etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından paylaşılan listelerde yer alan güncel buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpalar olarak satılan arpa çeşitleri için belirlenen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilmiş olup, gerçekleştirilen satış işlemi ile birlikte beyaz arpalar için belirlenen ortalama satış fiyatı ise 6 bin 24 Türk Lirası seviyesine geriledi. bu fiyat ile birlikte Mayıs ayında aldığı zamlar yerini indirimlere bıraktı ve arpa fiyatları genel düşüşüne devam etti.

Yemlik arpa

Arpa çeşitleri içerisinde kümes hayvancılığı için alınıp satılan ve bu amaç ile yetiştiriciliği gerçekleştirilen yemlik arpalar için belirlenen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte yemlik arpalar için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı 5 bin 803 Türk Lirası seviyesine geriledi.

Buğday Anadolu sert beyaz

Yerli tohum olarak da bilinene Anadolu buğdayı grubuna ait olan beyaz ve sert kabuklu buğdaylar beyaz sert Anadolu buğdayı olarak işlem görmektedir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen ortalama satış fiyatı da 7 bin 114 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Yeni ev sahipleri kiraya ne kadar zam yapabilir?

Buğday Anadolu kırmızı sert

Yerli tohum buğday çeşitleri arasında daha yaygın işlem hacmi olan kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayları olan kırmızı sert Anadolu buğdayı çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile kırmızı sert Anadolu buğdayı belirlenen ortalama satış fiyatı da 7 bin 80 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubuna ait olan diğer kırmızı buğday çeşidi için belirlenmiş olan son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen ortalama satış fiyatı da 6 bin 980 Türk Lirası olarak görüldü.

Ekmeklik yarı sert kırmızı buğday

Ekmeklik olarak yetiştirilen ve un üretilen buğdaylardan olan kırmızı ve yarı sert kabuklu ekmeklik kırmızı yarı sert buğdaylar için belirlenen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı set buğday için belirlene ortalama satış fiyatı da 7 bin 28 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Yemlik kırmızı buğday

Yemlik buğdaylar ve arpalar kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere satışı gerçekleştirilen hububat ürünleridir. Yemlik kırmızı buğday için belirlenmiş olan son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen ortalama satış fiyatı 7 bin 20 Türk Lirası seviyesine yükseldi.