Mart ayı itibari ile fiyatları artmaya başlayan ve ithalat nedeniyle sürekli olarak zamlanmaya devam eden ayçiçek yağları için belirlene güncel fiyatlar, listeler halinde zincir marketlerde ve internet sitelerinde yayınlanmaya devam ediyor. Gelen zamların işlendiği ayların ardından ayçiçek yağları için geçtiğimiz hafta ithal ayçiçek yağı ton fiyatında indirim uygulanmıştı. Ancak bu indirimin henüz marketlerde işlenip işlenmediğine dair meraklar artmaya başladı. Bu kapsamda ise vatandaşlar, zincir marketler tarafından yayınlanan listeleri kontrol ediyor.

Ayçiçek yağı fiyatlarında indirim gelecek mi?

Ayçiçek yağı fiyatlarında görülmesi beklenen indirimler henüz raf fiyatlarına yansımadı. Yaşanması beklenen indirimlerin raflara yansıması ise ilerleyen günlerde gerçekleşmesi beklenen bir durum. Şuan için ise ayçiçek yağları güncel fiyatları ile satılmaya devam ediliyor. Zincir marketler ve internet siteleri tarafında gelen indir ve zamlara göre ayçiçek yapı listeleri güncelleniyor ve bu şekilde halka sunuluyor. Aktif olarak ayçiçek yağı satışı gerçekleştirilen BİM, A101, Şok ve Migros gibi zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatları ise şu şekilde:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

BİM marketlerde satıla ayçiçek yağları yalnızca BİM markası olan Sole marka ve diğer markaların 5 litrelik yağları olarak satışa sunuluyor BM marketlerde 1 litre Sole ayçiçek yağı için belirlenen satış fiyatı ise 32,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Sole marka 2 litre ayçiçek yağları ise 65,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor ve 5 litrelik sole ayçiçek yağı için bu fiyat 1146,00 Türk Lirası olarak değişiyor. BİM marketlerde Yudum 5 litre ayçiçek yağı ise 169,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 marketlerde satılan ayçiçek yağları hem kendi markaları olan Vera arka olarak hem de diğer markaların ürünleri olarak satışa sunuluyor. A101 marketlerde 1 litre Vera ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı 34,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor Vera 2 litre ayçiçek ağı 68,50 Türk Lirası şeklinde satılıyor. A101 marketlerde satılan diğer mark ayçiçek yağları için belirlene fiyatlarda ise 1 litre ayçiçek yağlarında ortalama fiyat 44,90 Türk Lirası olarak görülüyor. 2 litre ayçiçek yağları 74,90 Türk Lirası şeklinde değişiyor. A101 marketlerde 5 litre ayçiçek yağarı ise 184,90 Türk Lirası ücretinden satılıyor.

İLGİLİ MAKALE  Şeker fiyatlarında son durum. BİM, A101, Şok ve Migros şeker fiyatları ne kadar oldu?

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok market bünyesinde yalnızca kendi ürünleri olan Evin marka ayçiçek yağlarının satışı gerçekleşiyor. Şok marketlerde satılan 1 litre Evin ayçiçek yağları için belirlenen güncel satış fiyatı 34,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Şok marketlerde 2 litre Evin ayçiçek yağları 69,00 Türk Lirası olarak satışa sunuluyor ve bu fiyat 5 litre Evin ayçiçek yağları için 155,00 Türk Lirası olarak değişiyor.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Daha geniş ürün yelpazesi ile kendini belli eden Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları hem kendi markaları olan Migros markası adı altında hem de diğer marka ürünleri olarak satılıyor. Migros 1 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı 34,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. 2 litre Migros ayçiçek yağı ise 68,90 Türk Lirası şeklinde işlem görüyor. Migros marketlerde satılan diğer marka ayçiçek yağı ürünlerinde ise, 1 litre ayçiçek yağı ortalama satış fiyatı 48,50 Türk Lirası şeklinde karşımıza çıkıyor. 2 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 92,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor ve bu fiyat 5 litre ayçiçek yağları için 169,90 Türk Lirası şeklinde değişiyor.