Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi yorumları ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Özellikle dolar ve gram altın ile ilgili yapmış olduğu yorumlar ile sürekli olarak gündemde olan İslam Memiş, gram altın hakkındaki yıl sonu görüşlerini aylardır sürdürüyor. Bunlara ek olarak diğer dünya para birimleri ve gümüş hakkındaki yorumlarını da esirgemeyen İslam Memiş, bu tür varlıklar hakkında da önemli bilgilendirmeler yapmaktadır. Bu yorumları ile birlikte İslam Memiş, dolar yerine farklı para birimlerinin yatırım amaçlı tercih edilmesi gerektiğini vurgulayor. Çünkü dolar endeksi şu an rekor seviyelerde ve diğer para birimleri, dolar göre daha ucuz. Aynı şekilde gümüş ve altın fiyatları da dolara göre çok daha ucuz bir konumda.

“Dolardan uzak kalmayı tercih ediyorum”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar yerine farklı para birimlerine yönelinmesi gerektiğini sıklıkla vurgulamaktadır. bunun nedeni ise şu an için dolar endeksinin çok yüksek olması ve belli bir süre sonra dolar kurunun diğer para birimlerine göre daha az kazandıracak olması. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin gibi diğer kağıt para birimlerine yatırım yapmayı tercih ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  “Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki diğer enstrümanlar daha avantajlı. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var.” sözlerine yer verdi.

Gram altın ne kadar olacak?

Takipçileri genellikle İslam Memiş’in yapmış olduğu gram altın yorumları için takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının tekrardan 1000 TL seviyesinin üzerine çıkacağını belirtti. Bunlar ile birlikte gram altın fiyatlarının yıl sonunda kaç TL olacağını da anlatan İslam Memiş, gram altının yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde yükseleceğini belirtti. İlk olarak gram altının bin 200 TL seviyesinin üzerine çıkacağını anlatan İslam Memiş, daha sonra ise gram altın fiyatlarının yıl sonunda 1450 TL seviyesine kadar geleceğini dile getirdi. 2023 yılı için ise gram altın fiyatlarının 1500 TL seviyesinin önemli olacağını söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarındaki bu sarkmaların kalıcı olmayacağını anlattı. İslam Memiş, “Altında bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı değil. Gram altın TL ekranlarda 980. 998-1001 lira seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı altına kıyasla pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine devam etti. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest piyasalarda 12 lira seviyesinde. Kripto para piyasasında yatay seyir, satıcılı seyir devam ediyor. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum.” sözlerini dile getirdi.