Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımı yapacaklar için bomba tüyolarda bulundu. yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanan İslam Memiş, şu an da dünyanın ekonomisinin hiç iyi yönde gitmediğini belirtti. Bununla beraber toz pembe hayaller kurulmaması gerektiğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolardan ziyade tarım arazilerinin de yatırım aracı olarak kullanılabileceğini dile getirdi.

Altın fiyatlarındaki durum ne?

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 922,8 Türk lirasından tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 13:30 itibari ile 928 Türk lirasından alıcı bulmuştu.Çeyrek altın 1520 Türk lirası seviyesini aştı. Dolar 14.59, Euro da 15.82 Türk lirası seviyesinden işlem görmekte.

Enflasyon artmaya devam edecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyon seviyesinin 2023 yılının ortalarına kadar artmaya devam edeceğini dile getirdi. Bununla beraber toz pembe hayaller kurulmaması gerektiğini dile getiren İslam Memiş, aynı şekilde dünyadaki bütün merkez bankalarının enflasyon nedeni ile faiz arttırımına gittiğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dünyayı hiç iyi günler beklemiyor. Toz pembe hayaller kurmayın, tarım arazileri satın alın… Merkez Bankaları art arda faiz artırıyorlar. Ben 2023 yılının ortasına kadar enflasyonla mücadelenin kolay olmayacağını tahmin ediyorum enflasyon artmaya devam edecek.” yorumlarını yaptı.

FED faiz arttırırsa dolar artar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın FED’in faiz kararını görmeden herhangi bir hamle yapmayacağını açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in 50 baz puanlık faiz arttırımından sonra doların değer kazanacağını söyledi. İslam Memiş, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, FED’i görmeden herhangi hamle yapmayacağını değişiklik yapmayacağını düşünüyorum. FED Mayıs ayında 50 baz puan faiz artırımı yaptığı zaman doların değeri artacak.” ifadelerine yer verdi.

Dolar yerine euro

İslam Memiş, yaptığı analizlerin sonucunda dolar yerine euroya yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını belirtti. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde Türk lirası olanların kesinlikle euroya yatırım yapmaları gerektiğini dile getirdi. İslam Memiş, “Dolar TL 14.58 seviyesinde… Dolar kurunda 14.60 lira seviyesinin altındaki rakamların kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Euro TL kuru dolar TL kuruna göre daha daha ucuz. Euro dolar paritesi geriledi. Euro dolara kıyasla ucuz halde. Elimde TL olsa idi bir yatırım yapsaydım onun adı dolar olmazdı. Tercihim olsaydı bunun adı euro olurdu. Elimde dolarım var yüksek maliyetli dolarım var bunu ne yapabilirim? Kişisel olarak tercihim olsaydı bu doları yarısını euro yarısını sterlin yapardım. Pariteler dipte.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Felaket Tellalı yine yaptı yapacağını. Selçuk Geçer '3. dünya savaşına işaret ediliyor' dedi. Yıl sonunda dolar kaç TL olacak?

900 TL üzerinden gram altın almayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1 aydır 900 Türk lirası seviyesinin üzerinden gram altın yatırımı yapmanın mantıklı olmadığını dile getirmekte. Hala bu yorumlarınına arkasında duran İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının en az 1450 Türk lirasına kadar yükseleceğini söylemişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın TL fiyatında da 900 lira üzerinde alıma sıcak bakmıyorum. Ben alırken kazanmayı seven yatırımcı olduğum için sabırla alakalı problemim olmadığı için beklemeyi tercih ediyorum.” ifadelerini kullandı.