Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın hakkındaki önemli açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü. Yaptığı açıklamalar ile beklenilenin tam tersinde yorumlar belirten İslam Memiş, yatırımcıların ne yapması gerektiğini bir bir anlattı. Bununla beraber Türkiye ile Venezuella ile arasındaki ikili ilişkilere dikkat çeken İslam Memiş, Venezuella’nın altını fiziki olarak koruyan tek ülke konumunda olduğunu belirtti.

Sıcak paraya ihtiyaç var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bununla beraber Venezuella ile gelişen ikili ilişkilerin Türkiye için olumlu olacağını vurgulayan İslam Memiş, gelişen ikili ilişkiler nedeni ile altın fiyatlarının söneceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çorum’daki Venezuella’nın altın işleme tesisinin önemini vurguladı. Bununla beraber gelişen ikili ilişkiler sayesinde de altın fiyatlarında gözle görülür bir düşüş beklediğini anlatan İslam Memiş, Çorum’daki söz konusu altın işleme tesisi üzerinden bir operasyon yapılacağının sinyalini verdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacı olduğunu belirtti. Bununla beraber de Venezuella’nın altın işleme tesisinin bu durum için çok iyi bir şekilde kullanılabileceğini anlatan İslam Memiş, Venezuella’nın fiziki altınlarının bu süreç içerisinde çok iyi bir şekilde kullanılabileceğini belirtti. Artan enflasyona değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, artan dövizin bu durumda olumsuz olacağını söyledi. Ancak Venezuella’nın fiziki altınlarının kullanılması ile Türkiye2nin sıcak para ihtiyacının karşılanabileceğini savunan İslam Memiş, bu sayede Türkiye’nin altın fiyatlarında rahatlama yaşanabileceğini dile getirdi.

“Düşüş öngörüyorum”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde düşüş öngördüğünü belirtti. Bu durum ile ilgili konuşan İslam Memiş, hem gram altında hem de dolar kurunda gözle görülür bir düşüş öngördüğünü vurguladı.

Her şey değişebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının her an beklenilenden çok daha farklı yerlere gidebileceğini belirtti. Altın fiyatlarının FED kararlarına bağlı olduğunu söyleyen İslam Memiş, bu haftaki altın fiyatları karmaşasının FED faiz kararlarının etkilerinin belirleyeceğini dile getirdi. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon rakamlarına değindi. Amerika’daki enflasyon oranlarının artması ile beraber FED’in önemli önlemler alacağını anlatan İslam Memiş, ”Fed’in önümüzdeki üç toplantıda 50’şer baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ben öyle düşünmüyorum.Beklentinin üzerinde açıklanan ABD enflasyonu, dolar endeksini 103 seviyesinden 104,26 seviyesine taşıdı. Bununla eş zamanlı olarak ons altın yükselişe geçerek 1.870 seviyelerini gördü. Birinden birinin ters korelasyonda olması gerekirken ikisi de birden yüzde 1 pirimli olarak haftayı kapattı. Fed faiz artırım sürecinin enflasyonu engelleme konusunda başarısız olduğu görünüyor. Bir yıldır da altın ve gümüş gibi emtiaları bilerek ve isteyerek baskılıyorlar.” yorumlarını dile getirdi.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer'den deprem etkisi yarayacak yorumlar. Dolar 30 TL olacak! Dolar Kahini gerçek enflasyon verilerini açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in alacağı bazı kararlar ile altın ve gümüş gibi emtiaların fiyatlarının tutulamayabileceğini söyledi. Ancak şimdilik altın ve gümüş fiyatlarının baskılandığını belirten İslam Memiş, “Tüm emtialar yüzde yüzden fazla değer kazanırken altın ve gümüşün pirim yapmasına izin vermiyorlar. Cuma günü yüksek gelen ABD enflasyon verisine rağmen dolar endeksi, altın ve gümüş aynı anda yarışıyorsa burada bir SAVAŞ var demektir. Bu durumdan en çok para basan en çok zararı görecek. Dolayısıyla en zararlı çıkan Fed olacak. Bu zarar da Fed’in makas değiştirmesine neden olabilir. İşte o zaman tut tutabilirsen altın ve gümüşü.” sözlerine yer verdi.