Asgari ücrete beklenen ara zammın ardından henüz net bir haber gelmese de gözler doktorların aldığı maaşa çevrildi. 2022 yılı itibarıyla yapılan zammın ardından doktorların ne kadara çalıştığı merak edilen konulara arasında yerini alırken, Tıp bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklama doğrultusunda 2022 itibarıyla doktor maaşlarının ne kadar olduğunu ve doktorların ne kadar çalıştıklarını sizler için derledik. İşte 2022 yılı itibarıyla doktorların kazançları…

2022 sağlık çalışanları ne kadar kazanıyor?

Net bilgilerin 14 Mayıs tıp bayramında gerçekleştiği konu itibarıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca programda “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler. Bir taraftan da Adalet Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızla birlikte bizleri bu konularla ilgili görevlendirdiler. Çalışmalarda önemli bir mesafe katedildi, son noktaya gelindi, cumhurbaşkanımıza arz ediyor olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir. 14 Mart günü Tıp Bayramı’nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim” şeklinde konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine gözler çevrilmişti.

14 Mart Tıp bayramında doktorların aldığı maaşlar hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret sistemleri ile ilgilidir. Maaş ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Bu uygulama Üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Sağlıkçılara yapılacak ek ödemelerde artış yapılacaktır. Dördüncü müjdemiz maaşlarda yapılan bu iyileştirmelerin emekliliğe de yansıyacak olmasıdır. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına da alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum. Hekim emeklilerinin de maaşları da yeniden ele alınacaktır. Beşinci müjdemiz de şudur. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır.” şeklinde konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinden sonra doktorlar, sağlık çalışanları ve aile hekimlerinin maaşlarına zam uygulandı.

Doktor maaşları ne kadar oldu?

Tıp bayramında gerçekleşen program kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda doktor maaşlarına belli oranda zam yapılacağı belirlenmişti. Bu zammın ardından doktorların ne kadar kazandığı merak edilen konular arsında yerini alırken, doktor maaşlarındaki son durum şu şekilde oldu;

  • Doktorlar 2021 yılında 10 bin 126 TL kazanırken, 2022 yılı itibarıyla maaşlarına yüzde 5 zam uygulanarak 10 bin 632 TL maaş almaya başladı. Yüzde 22,48’lik enflasyon oranı doktor maaşlarına eklendiğinde ki son durum ise 13.022 TL oldu.
  • 2021 yılında en düşük hemşire maaşı 5 bin 237 TL iken 2022 yılı itibarıyla hemşire maaşları 5 bin 498 TL’ye çıktı. Yüzde 22,48’lik enflasyon oranı hemşire maaşlarına eklendiğinde ki son durum ise 6 bin 733 TL oldu.