Sosyal medya kullanımının zirve yaptığı günümüzde insanlar anı ölümsüzleştirmek, arkadaşlarıyla anılarını paylaşmak için fotoğraf çekerler. Daha sonra bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarından arkadaşlarıyla paylaşırlar. Aldığı beğeni ve yapılan yorumlarla mutlu olduğunu, özgüveninin yükseldiğini söyleyen yüz binlerce kişi vardır. Hal böyle olunca fotoğrafa ilgi yüksektir. Kişiler gün içerisinde birçok fotoğraf çekerler.

Çeşitli açılardan, farklı bakış açılarıyla, efektli/efektsiz olmak üzere çeşit çeşit fotoğraflar çekilir. Fotoğraf için hem çeken kişi hem de çekilen kişi için uygun şekiller, duruşlar, pozisyonlar vardır. Bunlar uygulandığında fotoğrafların daha güzel ve etkileyici olması mümkündür. Ancak fotoğraflarda insanları en çok rahatsız eden şeylerden birisi de gözlerin kırmızı çıkması.

Peki, Neden Fotoğrafta Gözler Kırmızı Çıkar?

Gözümüz çeşitli katmanlardan meydana gelmektedir. Bu katmanlardan en içte bulunan tabakanın rengi kırmızıya yakındır. Flaşla fotoğraf çekildiği zaman ışık gözümüzün en iç kısmına kadar ulaşıp yansır. Durum böyle olunca da fotoğraflarda gözümüz kırmızı çıkar.

Bu Durum Sağlık Açısından İyi Midir?

‘‘Sağlıklı göz fotoğrafta kırmızı çıkar.’’ Bu sözü birçoğumuz çevremizden duymuşuzdur. Ancak bu söz ne kadar doğru? Doktorların açıklamalarına göre de ‘‘Sağlıklı göz fotoğrafta kırmızı çıkar.’’ sözü doğrudur. Çünkü gözde sorun olduğu taktirde flaş ışığı gözün iç tabakasına ulaşıp yansıyamaz, böylece fotoğraflarda gözün rengi kırmızı çıkamaz.

Gözler Beyaz Çıkıyor İse Dikkat!

Sağlıklı gözün fotoğraflarda kırmızı çıktığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu durumda gözümüzde sorun olup olmadığını fotoğraflara bakarak da anlayabiliriz. Uzmanlar , fotoğraflarda beyaz renk çıkan gözlerin sağlık sorunu habercisi olabileceğini belirtmiştir.

Fotoğraflarda Beyaz Göz Hangi Hastalıkların Belirtisi?

En iç katmana ulaşamayan ışık, yansıyamadan geri döner ve gözün rengi fotoğrafta beyaz çıkar. Uzmanlar bu durumun gözde sorun olduğunun bir göstergesi olduğunu söylerler. Bu sorunlar. Göz tümörü ve Kataraktır. Özellikle göz tümörü, erken yaşta olan çocuklar için hayati önem taşımaktadır. Çocuk yaşı gereği kendini fark edemez. Erken müdahale edilmediğinde de tümör, beyine kadar yayılabilir. Zaman kaybedildiğinde tedaviye başlansa da geç olabilir ya da tedavi zorlaşır. Bu sağlık sorunu birey için hayati önem taşır. Ancak uygun zamanda müdahaleyle tedavisi yapılabilir.